Cu un picior amputat sud africanul Xolani Luvuno a incheiat in carje un Half IronMan

549
Sud-africanul Xolani Luvuno a impresionat din nou. Barbatul de 33 ani a incheiat weekend-ul trecut Half IronMan-ul desfasurat la Buffalo, in Africa de Sud. Performanta vine la 10 ani dupa ce a invins o boala cumplita care l-a lasat insa fara un picior: cancerul.

Sud Africanul Xolani Luvuno a ramas fara piciorul drept in 2009 din cauza cancerului osos.

  Sud africanul Xolani Luvuno a impresionat o lume intreaga dupa ce a terminat primul sau Half Ironman. „Este cu adevarat o inspiratie pentru noi toti, un om pozitiv, o legenda”, au scris pe retelele de socializare unii dintre concurenti.
   Sub deviza „orice este posibil”, atletul sud african a terminat cursa infernala in 8 ore, 22 de minute si 43 de secunde. A inotat 1,9 km, a parcurs 90 de kilometri pe bicicleta si alergat in carje 21.
    Xolani nu a fost intotdeauna un impatimit al sporturilor. Dupa cum chiar el recunoaste, a ajuns sa iubeasca sportul, si, in special, alergarea dupa o perioada zbuciumata din viata sa. A trait pe strazi, a fost dependent de droguri si chiar a fost condamnat la inchisoare. Totul s-a schimbat in 2016. Atunci l-a intalnit pe Hein Venter, cel care avea sa-i devina mentor si antrenor pentru o astfel de cursa.

    Half IronMan-ul nu este insa prima competitie dura la care a participat Xolani. In 2018 a alergat 90 de kilometri in 15 ore

  Sud africanul Xolani Luvuno si-a indeplinit un alt vis maret anul trecut. A alergat in celebrul ultramaraton Comrades Marathon. A parcurs intreaga distanta in carje in 15 ore si 50 de minute. In cateva interviuri pe care le-a acordat dupa aceste competitii, sportivul a incercat sa-i motiveze si pe altii: „Fii puternic atunci cand iti este greu. Viata este grea”. 
  Ghidat dupa aceste principii, Luvuno si-a stabilit o noua provocare: sa termine un Full IronMan, adica 3.8 km de inot, 180 de km de bicicleta si 42 de km de alergare. Luvuno incepe antrenamentele saptamana viitoare, iar concursul va avea loc in luna aprilie.

VIDEO cu XOLANI LUVUNO la IronMan 70.3 Africa de Sud:

http://www.youtube.com/watch?v=SQFmlSbh_Xs