(P) Suporturi auto pentru transportul bicicletelor

180
Aveți nevoie să vă transportați bicicleta  în călătoria dumneavoastra cu mașina? Unele mașini permit păstrarea în interior a bicicletelor, în special dacă se pot detașa roțile acesteia. Totuși, poate fi destul de inconvenabil pentru unii proprietari de mașini întrucât bicicleta poate strica tapiseria. În unele magazine online puteți achiziționa accesorii ce vă vor ajuta să călătoriți cu bicicleta atașată la mașina dumneavoastra.
https://www.youtube.com/watch?v=PtLFQRQiBcI

      În funcție de tipul de montare, există trei tipuri principale de suporturi de transport auto pentru biciclete: montate pe ușa portbagajului, deasupra mașinii sau în partea din spate a mașinii, cu ajutorul unei bare de tractare.

    Fiecare dintre aceste tipuri are particularitățile sale astfel ca trebuie să ne familiarizam cu fiecare dintre ele.
Tipul prins de portbagajul mașinii. Acest tip este ieftin, ușor de instalat și nu presupune deloc unelte. Constă dintr-un cadru prevăzut cu curele și brațe. Cârligele sunt prinse de marginile portbagajului, iar brațele sunt înclinate către componentele mașinii (bara de direcție, parbrizul din spate, ușa portbagajului). De obicei, astfel de suporturi permit transportul uneia sau a două biciclete.
 Tipul de montare deasupra mașinii. Acest tip de transport de biciclete este disponibil doar la mașinile prevăzute cu șine pe acoperiș și cu bare. Astfel, sistemul de transport poate fi deja montat pe mașina din fabrică (cum ar fi mașinile tip wagon, crossovere sau off-road-uri) sau pe bare montate după achiziționare. Acest tip de sistem de transport se caracterizează prin siguranță și stabilitate și, de asemenea, nu obstrucționează accesul la acoperișul mașinii și nu
acoperă sistemul de iluminare și poate suporta mai mult de două biciclete. Dezavantajul acestei metode de transport este inconveniența creată în timpul montării bicicletei din cauza înălțimii acoperișului și a greutății bicicletei; de asemenea, caracteristicile aerodinamice a vehiculului se înrăutățesc.
Reamintiți-vă că transportați biciclete atunci când conduceți în locuri cu garda redusă pe înălțime, cum ar fi garaje, tunele, sub poduri.
 Tipul de montare pe bara de tractare. Aceste tipuri asigură accesul confortabil la bicicletele pe care le transportați, asigură o prindere fiabilă și adesea au sisteme de iluminare și chiar plăcute cu numere de înmatriculare, asigură economisirea de combustibil comparativ cu tipul de transport de biciclete pe mașină.  Sunt cele mai scumpe întrucât aveți nevoie de bară de tractare  sau de role ce trebuie montate înainte. Unele dintre sistemele de transport pot fi și
înclinate, dar, chiar și cu bicicletele montate pe ele, pot asigura accesul la portbagaj.
Bicicletele instalate pe mașini pot depăși lățimea mașinii dvs., deci trebuie să țineți cont de faptul că vehiculul va fi de o lățime mai mare.
Aflați mai multe pe autodoc24.ro .