SWIM, primit cu aplauze la premiera de la Bucuresti

539

 Swim, documentarul despre parcurgerea inot a Dunarii de catre Avram Iancu, a avut premiera vineri seara. Gazda a fost Cinema Studio Horea Bernea (Muzeul Țăranului Român). Regizorul filmului este Sabin Dorohoi. Documentarul are o durata de 52 de minute. Filmul a fost primit foarte bine de public, iar Avram Iancu a fost supus la final unui „tir” de intrebari. 

Avram Iancu despre SWIM: „Toate momentele din film le-am revazut cu drag”

Swim150 de ore de filmare si 89 de zile de inot pe Dunare au fost comasate intr-un documentar de 52 de minute: „SWIM”. Avram Iancu a venit insotit de echipa sa de suport. Si el a vizionat filmul in premiera: „Erau momente in care stateam sa ma gandesc  unde erau filmate scenele. Ma bucur ca exista acest film. Din pacate de la traversarea Canalului Manecii nu am niciun minut de filmare profesionala”, a spus pentru aimx.ro Avram Iancu.

Filmul ofera atat o imagine a omului Avram Iancu (parinte, sot), cat si a sportivului care este dispus la orice sacrificiu pentru a-si indeplini obiectivul. Nu lipsesc scenele emotionante, momentele de umor, dar si clipe nu tocmai placute prin care a trecut Avram Iancu pe parcursul celor 2860 de kilometri.

„Mi-am dorit sa transmit prin acest proiect ca ADN-ul romanesc este unul foarte puternic” – Avram Iancu

Unde si CAND se poate viziona SWIM?

RESITA            Luni 21 mai, orele 18:30, Cinema Dacia
PETROSANI     Marti 22 mai, orele 17:00, Cinema Victoria
CLUJ              Joi 24 mai, orele 19:00, Sala de Concerte Radio Cluj

Vineri 25 mai, Avram Iancu insotit de moldoveanul Ion Lazarenco Tiron (sportiv care a traversat Canalul Manecii si a terminat proiectul Oceans”s Seven) vor inota timp de 3 zile in raul Prut. Distanta pe care si-au propus-o cei doi inotatori este de 100 de kilometri. Avram Iancu si Ion Lazarenco Tiron doresc sa marcheze un moment istoric prin acest eveniment: Centenarul Marii Uniri.

Autor: Vlad Lucian Arhire