Tandemul Dascal Caslaru pregateste participarea la Jocurile Olimpice

675
Tandemul Dascal Caslaru pregateste participarea la Jocurile Olimpice

Tandemul Dascal Caslaru se reface! Programul Anei Dascal de la inceputul lui aprilie este schimbat. Ana a reluat colaborarea cu Eduard Caslaru la Constanta si a vorbit pentru AIMX de ultimul concurs din aprilie. Antrenorul si campioana la inot reiau colaborarea care in 2015-2016 a dus la participarea Anei la Jocurile Olimpice de la Rio .

Tandemul Dascal Caslaru a fost rasplatit cu o invitatie pentru Ana de la Federatia Internationala de Natatie (FINA) pentru participare la Rio 2016.

Ana Iulia Dascal avea 13 ani si 11 luni, la startul competitiei. Inotatoarea era cea mai mica membra a echipei Olimpice a Romaniei la Rio. Antrenata de Eduard si de Beatrice Caslaru, Ana a fost inscrisa in competitia olimpica de inot de la Rio doar in proba de 100 m liber.

In 2016, la Internationalele de seniori ale Romaniei, Ana s-a impus la 100 si 200 metri liber si s-a clasat pe locul 2 la 50 metri spate si 200 metri mixt.

Anul acesta la Internationalele Romaniei, Ana a facut recorduri.

„Am reusit sa revin la perfomantele de acum doi ani cu care am si reusit sa imi realizez baremul de calificare pentru Campionatele Europene de Juniori . La proba de 50metri fluture am doborat recordul national la categoria juniori. M-am clasat pe locul 2 la seniori si 1 la juniori. La 50metri ,100metri liber am obtinut locul 1 la juniori si locul 2 la seniori . La 200metri liber am terminat pe  locul 2 la juniori si locul 2 la seniori . La probele de stafeta cu echipa Romaniei ne-am clasat de 3 ori pe locul 1. Am facut record national la seniori 4x100m mixt feminin . In momentul de fata ma pregatesc intens la Constanta. Am in program un cantonament de pregatire la Izvorani pentru Campionatele Europene de Juniori .”

In toamna lui 2016, Ana a inceput antrenamentele cu  Laura Sachelarie. Antrenoarea de succes care  a colaborat anterior cu inotatoarea Diana Mocanu. Sportiva de top, Diana a cucerit doua medalii de aur la 100 si 200 metri spate, la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.

In 2017, Ana  a fost desemnata purtatorul de drapel al Echipei Olimpice a Romaniei la ceremonia de deschidere a FOTE, in Ungaria, la Gyor.

AUTOR: Ovidiu Pețenghea