Tibi Useriu este aproape de kilometrul 400: „Nu stiu daca termina cineva cursa”

603

Tibi Useriu este aproape de kilometrul 400. Conditiile meteo au devenit infernale. A nins mult. Inaintarea pe ICE ROAD este extrem de dificila pentru ca sania se afunda in zapada. Este o situatie cu care Tibi nu s-a mai confruntat pana acum. Nici starea de sanatate nu il ajuta foarte mult.”M-am umflat foarte tare. Sunt deformat total”, i-a transmis Tibi fratelui sau Alin.

Singurul roman ramas in cursa conduce Arctic Ultra 6633 cu un avantaj linistitor in acest moment. Patrcik O „Toole, irlandezul de pe locul al doilea a ajuns la CP 6, Aklavik, luni seara la ora 22.30. Diferenta este in acest moment in jur de 8-9 ore.

Inaintarea prin zapada este infernala.„Tibi spune ca, din punctul lui de vedere, e o mare intrebare daca cineva va termina aceasta cursa, atit de dificila i se pare inaintarea prin zapada. Si o spune calm, netulburat” a scris ultramaratonistul Adrian Toma pe pagina de facebook, strategul cu care Tibi a gandit aceste ultramaratoane.

Acesta a mai continuat:„Corpul lui Tibi se cam dezintegreaza. Picioarele sint extrem de umflate, fata este de nerecunoscut. De degetul ala degerat a si uitat. Dar are simtul umorului, iar asta e un semn ca inca functioneaza perfect. Nu mi-a dat acceptul sa postez o fotografie cu felul in care arata acum.”

„Avem un strat de zapada foarte mare si nu stiu daca facem doi kilometri pe ora. Este foarte greu. Mi-au facut un control. N-am nici febra, nici infectie, oxigenarea imi este ok, dar sunt deformat total” – TiBi Useriu pe pagina de facebook Tasuleasa Social

Finish-ul cursei este la kilometrul 617. 13 din cei 23 de concurenti inscrisi la cursa lunga au abandonat deja.

Starea de sanatate a Florentinei Iofcea s-a imbunatatit. I-a revenit vederea complet.

Vesti bune vin din Canada in ceea ce priveste recuperarea Florentinei Iofcea. Ea a abandonat competitia dupa ce si-a pierdut vederea din cauza degeraturilor.„Sunt mai bine acum. Mi-a revenit vederea. Am fost foarte speriata pentru ca nu stiam daca va fi permanent sau nu. Cand am parasit cursa nu mai vedeam absolut nimic. Doar o ceata alba. Mi-a parut foarte rau cand am auzit ca Avram si Levi au iesit si ei. Continua sa ne reprezinte insa Tibi si ii tin pumnii”, a declarat pentru aimx.ro Florentina.

Autor: Vlad Lucian Arhire