Tibi Useriu este pe locul 2: a trecut de jumatatea cursei

349

Tibi Useriu continua concursul Yukon Arctic Ultra din Canada. Romanul este pe locul al doilea in proba de 300 de mile, 482 de kilometri. Bistriteanul a parcurs pana luni dimineata la ora 10.30, ora Romaniei, 273 de kilometri. Lider este elvetianul Fabian Imfeld. Tibi Useriu este de 3 ori castigator al Arctic Ultra 6633, iar anul trecut a abandonat dupa doar 100 de kilometri ultramaratonul la care participa in prezent.

Tibi Useriu este pe locul 2, la aproximativ 2 kilometri in spatele elvetianului Imfeld

Si elvetianul a fost scos din cursa de organizatori anul trecut dupa ce i-a degerat un deget de la picior. „Pentru mine nu a fost mare lucru. Mi-a degerat putin degetul mic de la picior, dar bineinteles pentru organizatori a fost suficient sa ma descalifice„, declara Imfeld inainte de cursa din acest an.

Imfeld a parcurs pana luni dimineata 275 de kilometri. Locul al treilea este ocupat de un alt elvetian, Victor Hugo, aflat insa la mare distanta de primii doi: aproximativ 53 de kilometri. Doar 8 participanti au mai ramas in cursa de 300 de mile.

„Am trecut de jumatate si e ceva. Sunt un pic demolat cum am avut probleme cu stomacul …Acuma mi-am facut un foc ca n-ai cum sa stai. Daca nu faci foc, nu rezisti.Un foc este fericirea aici. ATAT!!!” spunea Tibi cand se afla la kilometrul 242 si dupa 75 de ore de cursa.

Temperatura a ajuns dimineata la -34 de grade. Nu la fiecare check point concurentii au voie inauntru sa se incalzeasca. Organizatorii au reguli stricte in acest sens. Tibi si elvetianul Imfeld se apropiau in aceasta dimineata de punctul de control Carmaks, acolo unde au posibilitatea chiar sa faca dus.

Stratul gros de zapada a fost cel mai mare „inamic” pana acum pentru concurenti

Fata de Arctic Ultra 6633 ultramaratonul Yukon nu se desfasoara pe o sosea, fie ea si foarte rar tranzitata. Traseul este pe poteca, pe o ruta pe care se tine si unul dintre cele mai importante concursuri de sanii trase de caini din lume. In 2020 acest concurs nu a mai avut loc, astfel ca inaintarea concurentilor a fost mai greoaie, ei fiind nevoiti sa-si croiasca singur drum prin omat,

Finishul competitiei de 300 de mile este la Pelly Crossing, o asezare micuta din regiunea Yukon, cu doar 300 de locuitori.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre rezultatul de exeptie reusit de atleta Andrea Miklos, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Montane Yokon Artic Ultra Facebook