Tibi Useriu s-a retras de la Tor des Geants dupa 81 de kilometri

650

 

Tibi Useriu a luat decizia de a renunta la a mai concura in celebra cursa Tor des Geants in aceasta dimineata. S-a oprit la ora 9 si 30 de minute, ora Romaniei, la check point-ul Eaux Rousses. Dublul campion al Arctic Ultra 6633 a acuzat o raceala groaznica. In ciuda tratamentelor acordate de echipa de suport, pe tot parcursul noptii, starea lui a continuat sa se agraveze.

  ” Este racit foarte tare, are puroi in gat si de-abia poate sa respire. Am mers toata noaptea impreuna cu el. Se oxigeneaza insuficient si pe urcari merge foarte prost. Nu am reusit sa-l punem pe picioare in timpul cursei desi i-am dat tot felul de medicamente”, a declarat pentru aimx.ro, Catalin, unul dintre oamenii din staff-ul lui Tibi.

In aceasta dimineata  la ora 5 Tibi Useriu se afla la o altitudine de peste 3000 de metri, iar temperatura era undeva intre  -5 si -10 grade. Pentru ca a avut mai tot timpul nasul infundat, Tibi a fost nevoit sa respire doar pe gura. „In conditiile astea ar fi ajuns sambata la finish si el avea un cu totul alt plan. Era deja putin in intarziere si mai urmau aproximativ 19 mii de metri diferenta de nivel”, a mai spus Catalin.

Este pentru a treia oara cand Tibi nu reuseste sa termine Tor des Geants, o competitie infernala de 330 de kilometri cu 24 de mii de metri diferenta de nivel. Prima data cursa a fost oprita din cauza vremii, iar a doua oara a suferit un blocaj renal.