Tibi Useriu va participa la un ULTRA de 330 de kilometri

754

   Dublul castigator al ultramaratonului Arctic Ultra 6633, Tibi Useriu, va alerga in unul din cele mai dificile concursuri din Europa. Tour des Geants sau Turul Gigantilor este un ultramaraton cu startul si sosirea in superba statiune italiana Courmayeur. Un traseu splendid, pe la poalele a 4-miari, dar epuizant pentru alergatori. Diferenta de nivel: 24 de mii de metri. Turul Gigantilor se va desfasura intre 10 si 17 septembrie 2017. Timpul limita pentru a incheia competitia este 150 de ore.

„POT FACE O FIGURA FRUMOASA”

4 romani apar in acest moment pe lista sportivilor admisi la editia 2017 a Tour de Geants:  Bogdan Iovu, Cosmin Petrut, Buliga Corneliu si Tibi Useriu.  In functie de numarul inscrisilor dintr-o tara, acea natiune are alocat un anumit procent. Italia, Franta, Spania, dar si Japonia sau China duc cei mai multi concurenti la competitie. Tibi Useriu revine pentru a treia oara la Turul Gigantilor. In 2015 a fost scos din cursa la kilometrul 230 dupa ce organizatorii au decis sa anuleze concursul. Cauza: vremea nefavorabila. Ninsoare, vant puternic, ceata, ceea ce putea duce la tragedii. Anul trecut ultramaratonistul roman s-a retras din cursa dupa parcurgerea a mai bine de 60 de kilometri din cauza unor probleme medicale. Tibi a suferut un blocaj renal si a fost nevoit sa abandoneze dupa ce s-a luptat cateva ore cu dureri insuportabile. In momentul abandonului se afla pe pozitia a 47-a.

„Este una din cele mai faine curse de TRAIL din Europa, foarte spectaculoasa. Aproape toate varfurile pe unde trece traseul sunt la 2500 de metri. asta inseamna si probleme diferite. Eu sunt sigur insa ca pot face o figura frumoasa”, a spus pentru aimx.ro Tiberiu Useriu, Bistriteanul va ajunge in Italia cu doua saptamani inaintea competitiei tocmai pentru a se acomoda cu altitudinea.

Cei 330 de kilometri au incluse 7 puncte de control. Acolo sportivii pot solicita si primi ajutor, dar si dormi.

 

 

  • Courmayeur – Valgrisenche:                 50 km 4747 D+
  • Valgrisenche – Cogne:                           58 km 5082 D+
  • Cogne – Donnas:                                   45 km 2698 D+
  • Donnas – Gressoney St Jean:               54 km 6086 D+
  • Gressoney St Jean – Valtournenche:    33 km 3187 D+
  • Valtournenche – Ollomont:                    48 km 4904 D+
  • Ollomont – Courmayeur:                        50 km 4210 D+

Inainte de Turul Gigantilor Tibi Useriu intentioneaza sa mai mearga la o competitie de anduranta. De data aceasta vizeaza o zona cu temperaturi ridicate pentru a testa cum reactioneaza organizmul.