Toate competiţiile de atletism din martie, suspendate în România

137
Cel mai bun rezultat personal pentru Soare la 5000 metri! Rezultate din Norvegia

Toate competiţiile de atletism din această lună au fost suspendate de Federaţia Română de Atletism. Aceasta este măsura anunţată de FRA din cauza epidemiei de coronavirus.

Orice eveniment care adună peste 1.000 de persoane, interzis în România

Federaţia Română de Atletism a decis suspendarea organizării competiţiilor de atletism până pe 31 martie 2020, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, a anunţat forul naţional pe site-ul oficial.

”Toate competiţiile la care Federaţia Română de Atletism este organizator sau co-organizator vor fi suspendate până la 31 martie, existând posibilitatea extinderii acestui termen în cazul în care măsurile de siguranţă vor impune acest lucru.

Decizia a fost luată de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism, în urma consfătuirii cu membrii Comisiei Tehnice, a celei de Competiţii şi a departamentului medical al federaţiei. Analiza situaţiei actuale a demonstrat că există un grad ridicat de periculozitate în ceea ce priveşte infectarea şi/ sau transmisia virusului COVID-19 la evenimentele sportive din luna martie”, se arată în comunicatul FRA.

Federaţia a reamintit organizatorilor de evenimente sportive la nivel local că, pentru a organiza orice tip de competiţie, trebuie solicitat aviz prealabil de la Direcţia de Sănătate Publică, care va întreprinde o analiză de risc. Orice eveniment care adună mai mult de 1.000 de persoane este interzis.

”Federaţia Română de Atletism pune siguranţa tuturor celor implicaţi în derularea acestor competiţii pe primul loc şi este convinsă că, odată încheiată criza mondială declanşată de această epidemie, performanţa sportivă îşi va relua locul firesc în viaţa sportivilor, antrenorilor şi spectatorilor de atletism.

Prevenţia este în acest moment cea mai bună cale de a lupta împotriva virusului şi Federaţia Română de Atletism îi roagă pe toţi cei implicaţi în fenomenul sportiv să înţeleagă aceste măsuri şi să le aplice în toate situaţiile necesare”, au mai scris cei de la FRA.

Pe AIMX puteţi vedea AICI şi care sunt noii campioni naţionali la aruncări lungi

Credit foto: Facebook Federatia Romana de Atletism