TOP 10 pentru S.Manea si Palici la Transcavallo

636

Loc excelent, timp slab

Silviu Manea si Viorel Palici au obtinut locul 10 din 65 de echipe in concursul de schi alpinism,Transcavallo, un clasic al Italiei ajuns la cea de-a 34-a editie. Competitia s-a desfasurat fix pe acelasi traseu pe care se va tine si proba pe echipe de la Campionatul Mondial de schi alpinism acolo unde ii vom gasi din nou la start pe cei doi. Romania va duce la Mondiale un lot format din 5 sportivi.

Manea si Palici au parcurs traseul in doua ore si 57 de minute sosind cu o intarziere de 40 de minute fata de ocupantii primului loc: italienii Eydallin si Lenzi, liderii Cupei Mondiale. Imediat dupa cursa aimx.ro a stat de vorba cu Silviu Manea pentru a-i lua primele reactii: „Noi suntem mandri de locul pe care l-am obtinut. Primii au fost liderii Cupei Mondiale de la echipe si individual. Nu ne-au batut unii mai slabi, dar suntem  dezamagiti din cauza timpului. Timpul a fost unul dureros. La Mondiale speram sa venim la 30 de minute de castigatori.” 

Traseu tehnic si dur

Lungimea traseului a fost de 19 kilometri cu o diferenta de nivel de 2150 de metri.„Traseul a fost unul foarte tehnic si dur. Primul urcus a avut 1000 de metri,cu zapada inghetata bocna, al doilea cam 500 de metri, iar al treilea urcus in jur de 700 de metri. Pe intreaga lungime a crestei a fost coarda si am stat tot timpul legati pentru ca exista riscul sa cazi in prapastie. Creasta era in coborare cu o diferenta de nivel de 70 de metri. Am pierdut mult timp si acolo. Altitudinea era undeva la 2100 de metri. S-a mers foarte mult si cu coltari, circa 2 kilometri, ceea ce ne-a dezavantajat. N-a fost o cursa usoara. E bine ca la Mondiale plecam parca din alta pozitie. Stim cu ce mananca”, a declarat Silviu Manea.

Ce ar fi de indreptat in cele 6 zile? „Am putea recupera pe primul urcus, cel de 1000 de metri. Am folosit foci de 60, dar ne-ar trebui ceva mai late de 62. 1 minut, doua am putea recupera si pe creasta cu coltarii care ne-au cam dat de furca”, a mai explicat Silviu.

In proba pe echipe cei doi coechipieri nu se pot indeparta unul de celalalt si trebuie sa fie pe tot parcursul cursei umar la umar. aimx.ro va va tine la curent in perioada 23 februarie – 3 martie cu evolutiile romanilor de la Campionatul Mondial de schi alpinism.

 

Clasament TRANSCAVALLO:

1. Matteo Eydallin & Damiano Lenzi / Italia in 2:16:17
2. Pivk & Barazzuo/ Italia  in 2:18:00
3. Lanfranchi & Boffelli/ Italia  in 2:18:57

Credit Photo: Transcavallo Alpago Facebook