Totul pentru Tokyo. Alin Firfirică şi-a transformat dormitorul în sală de forţă

32

Alin Firfirică e decis să se menţină în formă şi în plină pandemie de coronavirus. Atletul român şi-a transformat dormitorul într-o mică sală de forţă, dotată cu gantere şi o bară olimpică.

Alin Firfirică, locul 4 la Mondialele din 2019

Alin Firfirică a dezvăluit, într-un interviu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, că încearcă să îşi menţină forma sportivă prin exerciţii fizice zilnice.

„Ţinând cont de situaţia aceasta, nu pot face prea multe activităţi, iar acest lucru este destul de dificil pentru mine, fiind obişnuit cu un stil de viaţă foarte activ. Îmi petrec timpul stând în casă şi încercând pe tot posibilul să îmi menţin forma sportivă prin exerciţii fizice zilnice.

Dormitorul meu, care acum este dotat cu greutăţi, gantere şi o bară olimpică, a devenit o mică sală de forţă. Nu pot să îmi doresc decât ca totul să redevină la normal, să reuşim să trecem peste această încercare grea. Sunt convins că după această perioadă vom şti să apreciem cu adevărat şi lucrurile mărunte, simple, cărora nu le dădeam importanţă înainte”, a declarat Firfirică.

Desemnat cel mai bun atlet al anului 2019, Firfirică a fost afectat de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

”Este frustrant faptul că au fost amânate multe concursuri importante, dar trebuie să înţelegem că acest lucru a fost făcut pentru binele nostru. Este un an dificil, dar cu multă răbdare vom trece peste. Până la urmă, cel mai important este să rămânem sănătoşi.

A fost foarte dificil momentul în care am fost anunţaţi de amânarea Jocurilor Olimpice. Sunt foarte bine pregătit, baremul îl aveam deja îndeplinit, însă acum, în situaţia dată, nu pot decât să mă antrenez în continuare şi să ajung la ora concursului de la Tokyo într-o formă şi mai bună”, a mai spus atletul de la CSA Steaua.

Firfirică are o ţintă clară pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo: o medalie.

„În 2016 mi-am făcut baremul pentru Jocurile Olimpice la două zile după închiderea perioadei permise, iar în 2020 m-am calificat, dar Jocurile Olimpice au fost amânate. După toate aceste lucruri, vă daţi seama cât sunt de motivat, iar în momentul în care se va da startul concursului, anul viitor, nu am de gând sa scap medalia promisă”, a mai afirmat atletul în vârstă de 24 de ani.

Firfirică s-a clasat anul trecut pe locul 4 la Campionatele Mondiale de la Doha, la proba de aruncarea discului, şi a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România are până acum cinci atleţi calificaţi la JO din 2021: Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

Pe AIMX gasiti AICI articolul dedicat „Regelui biatlonului”, Ole Einar Bjorndalen

Credit foto: fra.ro