Tragedie: A murit faimosul alpinist elvetian Ueli Steck

399

 Ueli Steck, unul din cei mai cunoscuti alpinisti din lume si-a pierdut viata duminica, 30 aprilie, in apropierea muntelui Everest. Poreclit „masina elvetiana”, Steck planuia sa urce Everestul pe ruta Hornbein. Conform primelor informatii furnizate de Departamentul de Turism din Nepal elvetianul a alunecat si a cazut aproximativ 1000 de metri din zona taberei 2. „Mai multi alpinisti care se aflau in ascensiune au vazut momentul in care elvetianul s-a prabusit si au cerut ajutorul autoritatilor”, a declarat pentru Agentia France-Presse, directorul Departamentului de Turism.

Informatia mortii faimosului alpinist elvetian, in varsta de 40 de ani, a fost confirmata si de propriul site. „Ueli Steck a murit in timp ce incerca sa escaladeze varfurile Everest si Lhotse. Familia lui a aflat de vestea mortii in aceasta dimineata. Circumstantele in care s-a produs moartea acestuia raman pe moment necunoscute. Familia este devastata si roaga mass-media sa nu se hazardeze in speculatii privind modul in care s-a produs moartea, din respect pentru Ueli.”

  Despre Ueli Steck:

  • a castigat de doi ori Pioletul de aur (2009,2014)
  • in 2013 a escaladat Annapurna pe peretele sudic
  • in 2012 a escaladat Muntele Everest fara oxigen
  • este faimos pentru recordurile de viteza stabilite in ceea ce priveste escaladarea mai multor varfuri: Matterhorn ( 1 ora si 56 de minute, Eiger 2 ore 47 de minute etc)

 

24 aprilie 2017 , ultimele cuvinte pentru site-ul sau: „Tocmai ce am petrecut doua nopti in baza doi. Vremea este calda si frumoasa.Conditiile sunt excelente pana in prezent, dar nu poti sa stii ce se poate intampla in decurs de o luna… Bucuria este esenta succesului.”