Tragedie la Maratonul Piatra Craiului. Doi tineri au murit dupa ce au cazut in prapastie

1076

Tragedie la Maratonul Piatra Craiului, unde doi tineri, o femeie si un barbat, au murit in timpul cursei. Cei doi alergatori au cazut in gol intr-o prapastie, de la cateva zeci de metri inaltime.

Tragedia de la Maratonul Piatra Craiului a avut loc pe versantul de vest al Masivului Piatra Craiului. Cel mai apropiat reper din teren este Marele Grohotis.

Potrivit primelor informatii o alergatoare din Harghita ar fi alunecat intr-o prapastie. Traseul din acea zona era alunecos din cauza ploilor. Barbatul de 39 de ani ar fi incercat sa o prinda pe femeie, dar a cazut si el in gol.

In momentul in care la fata locului au ajuns salvamontistii dar si un echipaj SMURD, sportiva era in stop cardio-respirator. Aceștia au resuscitat-o in zadar minute in sir, in cele din urma fiind declarat decesul.

”Salvamontul a intervenit pentru salvarea a două persoane. La locul evenimentului au fost gasite două persoane: o femeie in stop cardio-respirator si un barbat constient” ISU Arges.

Barbatul avea ambele picioare fracturate. Salvamontistii au decis sa-l transporte pe o targa pana la ambulanta, dar pe drum starea lui s-a agravat si a intrat si el in stop cardio-respirator. Ulterior, a murit. Din cauza vremii nefavorabile, in zona nu a putut ateriza un elicopter.

Maratonul din Piatra Craiului a fost oprit imediat dupa acest eveniment tragic

Maratonul Piatra Craiului a ajuns la a 14-a editie. Evenimentul a avut loc pe un traseu care a pornit din Zarnesti. Participantii trebuiau apoi sa strabata masivul cu un ocol prin judetul Arges, iar punctul de sosire era tot Zarnesti.

La competitia din acest an s-au inscris 140 de femei cu varste intre 18 și in jur de 50 de ani si peste 500 de barbati cu varste intre 18 si 70 de ani.

Inca de ieri, organizatorii le-au cerut concurentilor sa fie bine echipati pentru ca vremea pe traseu este capricioasa si cu temperaturi scazute.

Autor Valentin Chisoceanu

Credit Photo: Arhiva Salvamont Arges