Un traseu pe „mana” lui Viorel Palici: „Tehnic! Greu! Sper sa ma avantajeze!”

493

Viorel Palici este prezent pentru a patra oara consecutiv la un Campionat Mondial de alergare montana. Are 3 prezente la rand la Mondialele de Alergare Montana pe Distanta Lunga: 2016, 2017 si 2018. Cea mai buna clasare a fost un loc 13, in 2016. Acum va fi prezent la startul Mondialului de Ultramaraton. „Voi da tot cea am mai bun in cursa”, a spus pentru aimx.ro Viorel. Organizatorii competitiei vad echipa masculina a Romaniei ca una dintre cele mai solide natiuni prezente la start. Romania este nominalizata alaturi de Spania, Franta, Italia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii printre echipele de TOP.

55 de tari si peste 400 de alergatori participa la editia din 2019 a Campionatului Mondial de Ultramaraton, Portugalia. Este un record.

Romania are al doilea cel mai numeros lot dintre toate natiunile prezente: 16 alergatori, 9 baieti si 7 fete. Suntem la egalitate cu Spania. Doar Portugalia ne mai intrece ca prezenta: 18 sportivi. Contam si in „ochii” oficialilor. In comunicatul remis presei organizatorii prezinta o echipa a Romaniei „foarte puternica, cu 3 atleti de top mondial”. In mod ciudat, echipa feminina a Romaniei nu apare cotata ca favorita.

Si americanii de la site-ul irunfar vorbesc despre puternica echipa de baieti a Romaniei. Locul 2 obtinut la UTMB in 2018 il face pe Robert Hajnal cel mai cunoscut alergator roman printre cititorii ziarului on-line. Ionut Zinca si Gyorgy Szabolcs sunt prezentati si ei ca fiind alergatori cu rezultate excelente. 

In 2018 Spania, Marea Britanie si Franta au ocupat podiumul in aceasta ordine.

Viorel Palici traseuViorel Palici a alergat in antrenamente tot traseul de 44 de kilometri, cu 2200 de metri diferenta de nivel

   „O parte din traseu este foarte tehnic si sper sa ma avantajeze. Este greu, dar interesant. Asa cum spuneam cel putin intre kilometrii 9 si 28 este mai pe „mana mea”. Am incredere in mine si voi da tot ce pot mai bun in aceasta cursa. Nu ma mai simt nici atat de obosit” a declarat Viorel Palici pentru aimx.ro.

Alergatorul din Zarnesti a vorbit si despre programul sau inaintea Campionatului Mondial de Ultramaraton: „Astazi am mai alergat 10 kilometri. Joi voi face lansate, iar vineri va fi o zi pentru odihna”.

Startul se da sambata dimineata, la ora 11, ora Romaniei.

Tot pe aimx.ro puteti afla parerea alpinistului Horia Colibasanu despre „cozile” de pe Everest, dar si informatii despre proiectul sau, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: EcoRun