Traseul Atlantic 4 a fost schimbat. Romanii „ataca” finish-ul!

724

Traseul Atlantic 4 e preconizat sa se incheie saptamana viitoare. 22 Ianuarie este ultima estimare pentru finish in Antigua. Vasile, Andrei, Ionut si Marius au atacat o ruta sudica a traversarii.Au mai ramas 280 de mile pana la tarm. Familiile lor au „zburat” spre Caraibe, Antigua pentru a-i intampina pe temerari.

Traseul Atlantic 4 e plin de dificultati. Valurile sunt foarte mici, vantul e slab si viteza de deplasare a scazut.

Cei patru curajosi s-au ferit de vantul puternic si vreme rea. Au ales sa piarda o zi pe traseul de sud, dar au gasit conditii mult prea linistite care nu-i ajuta sa recupereze orele in care s-au abatut de la ruta initiala.

Traseul Atlantic 4 le-a adus surprize inca din primele zile!

” Dupa cateva zile pe mare eram singurul care nu primise un val in cap. Dintr-o data m-am trezit cu multa apa pe mine. Am vazut o cocoasa cenusie care nu se mai termina . Am strigat: uite o balena! Din fericire a luat-o in directia opusa.” –Andrei Rosu

Si pentru Marius s-a lasat cu un impact.Traseul Atlantic 4 a fost abordat si de „pasageri” clandestini.

„Intr-o noapte eram cu Andrei pe punte. Admiram cerul instelat, era calm, frumos. M-am trezit cu un peste zburator in cap. M-a lovit in ureche. Spre norocul meu aveam gluga. L-am prins si l-am eliberat in apa.”

De Sfantul Ion echipajul a avut masa „festiva” pentru Ionut. Baietii au pregatit o tochitura, dar au reaparut surprizele.

” Cand eram gata sa mancam, un val, asa usor, linistit a urcat pe barca direct in oala noastra care s-a umplut cu apa de mare. Am varsat apa si am mancat ce a ramas. A fost chiar gustos” – Vasile Osean

Intamplari cu valuri a avut si Ionut Olteanu.

” Eram pe punte si am vazut un val de doi metri. M-am trezit apoi in aer si am vazut ca incaltarile au ramas in locul unde ne tinem picioarele. Parca cineva m-a tras de acolo,dar aveam senzatia ca picioarele mi-au ramas in suportul unde ne sprijinim.”

Dorul de cei dragi creste pentru echipaj! Nu mai e mult! Atlantic 4 ramane pe locul 12 in clasamentul general si 9 la categoria 4 vasle. Familiile au plecat deja spre Antigua ca sa-i intampine la sosire.

Sursa atlantic4.ro

Autor: Ovidiu Petenghea