Sorin Drugan a reusit traversarea solitara a Oceanului Atlantic la 62 de ani

744

    Memorabil! Romanul Sorin Drugan a reusit traversarea solitara a Oceanului Atlantic. Sorin are 62 de ani si o experienta de 50 de ani in navigatie. Velierul cu care a ajuns din Gibraltar in Caraibe este proprietate personala si este vechi de 40 de ani.

Sorin Drugan a reusit traversarea solitara a Oceanului Atlantic in 71 de zile. A vazut pamantul pe 9 februarie, iar pe 10 a ancorat in insula Marie Galante,Caraibe 

Pe 10 februarie la ora 14 si 57 de minute Sorin Drugan a calcat pe pamant dupa 71 de zile. A ancorat in portul Saint Louis, insula Marie Galante, la sud de Guadeloupe. Pana in acel moment, timp de 71 de zile, a fost pe cont propriu. Doar el, oceanul si velierul Aiax. Un velier construit in 1978, cu o lungime de doar 10 metri. Ultima noapte a fost palpitanta ca si cum nu ar fi fost de ajuns pericolele prin care a trecut pana la sosirea in Caraibe.

 „Asta-noapte am stat de veghe si a fost vant tare 30kt, ploaie, rafale, dar : AM ÎNVINS!!!” – Sorin Drugan

Sorin Drugan a plecat pe 2 decembrie din Gibraltar insa aventura sa a inceput cu mult mai devreme: la Mangalia, in luna septembrie. „A navigat 3 luni in solitar pana in Gibraltar de unde pe 2 decembrie s-a lansat in traversada Atlanticului. Este cea mai lunga expediție solitară a unui român. La sosirea in Caraibe va avea mai mult de 5 luni de navigație solitara. Furtuni. Valuri. Vânturi potrivnice. Iar valuri. Obstacole. Vapoare. Valuri de 6 metri. Obsesia unui container plutind intre ape. Și îți spui…toate astea de unul singur?!!…” a punctat fiul lui Sorin, Ovidiu Drugan.

Sorin Drugan este al doilea roman care a reusit traversarea solitara a Oceanului Atlantic. Chiar de Ziua Nationala a Romaniei Dorel Nacou a reusit aceasta performanta extraordinara. El a luat startul in cadrul cursei Mini-Transat 2017 La Boulangere in data de 1 noiembrie, din Las Palmas. Dorel s-a stabilit in Marsilia in anul 1992. 

Autor: Vlad Lucian Arhire