Trei clasari pe podium pentru Romania la Cupa Mondiala de kaiac-canoe

30
Trei clasari pe podium pentru Romania la Cupa Mondiala de kaiac-canoe de la Szeged
sursa foto Irina Chirila

Trei clasari in top trei pentru Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi și pentru Ştefănica Ursu. Sportivii romani au concurat la etapa de Cupa Mondiala de kaiac-canoe de la Szeged. Au fost cucerite doua medalii de argint si una de bronz.

Trei clasari pe podium la canoe pentru Romania. Calificati la Jocurile Olimpice, Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă au etalat o formă bună pentru această perioadă.

Trei clasari pe podium pentru Romania la Cupa Mondiala de kaiac-canoe de la Szeged

Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi s-au clasat pe locul al doilea la canoe-2 pe 500 metri, la o secundă de reprezentanții Italiei, Nicolae Craciun și Daniele Santini. La canoe-2 masculin pe 1.000 de metri, Chirilă şi Mihalachi au încheiat pe locul al treilea.

Ruşii Kiril Şamşurin și Ilia Pervuhin au câștigat în fața tandemului fotmat din Balazs Adolf și Daniel Fejes. Sunt de nedesparțit, mereu împreună la antrenamente, în cantonamente și competiții. Victor Mihalachi, în vârsta de 31 de ani și Cătalin Chirilă, 22 de ani se gandesc la Jocurile Olimpice. In octombrie 2019, Catalin a fost inclus in „Samurai 2020”, programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. In noiembrie 2017, Victor Mihalachi a fost inclus in „Samurai 2020”.

O evoluție bună a avut în Ungaria și Ştefănica Ursu, la canoe-1 feminin pe 500 metri. Loc doi la 3 secunde in raport cu învingătoarea din Ucraina, Liudmila Luzan.

La kaiac-4 feminin pe 500 metri, România s-a clasat pe locul 7 . Au concurat: Florida Ciută, Mălina Trifescu, Iuliana Ţăran și Angela Bodnariuc. Aurelian-Mădălin Ciocan, Florin Vlase, Constantin Mironescu și George Săndulescu au terminat pe 8. Aceeasi pozitie a fost și pentru Cristina Caraman şi Ştefan-Andrei Strat la canoe-2 mixt 200 metri. Ştefanica Ursu a încheiat pe 9 proba de canoe-1 feminin pe 200 metri.

Pe AIMX aflati aici si despre medaliile castigate de Romania la Europenele din Serbia