Trei medalii de aur pentru România la Openul de Judo European de la Praga

81

Trei medalii de aur au fost câștigate de Monica Ungureanu, Lucian Borş-Dumitrescu şi Adrian Şulcă la Praga. Monica a învins-o în finală pe Katharina Tanzer (Austria). Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finală în faţa moldoveanului Vadim Bunescu. Adrian Şulcă l-a învins în finală pe cehul Jakub Jecminek. 

Trei medalii de aur obținute de Monica Ungureanu, Lucian Borş-Dumitrescu şi Adrian Şulcă în Cehia.

Trei medalii de aur pentru România la Openul de Judo European de la Praga

Monica Ungureanu a concurat și a câștigat la 48 kg. Atrecut de o reprezentantă a Austriei, Jacqueline Springer, în semifinale a învins-o pe olandeza Amber Gersjes. În finală Monica a fost mai bună ca austriaca Tanzer.

La categoria 66 kilograme Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finala cu moldoveanul Vadim Bunescu. Lucian a mai avut victorii cu britanicul Scott Thomson, în sferturi a trecut de ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale l-a învins pe românul de origine rusă Petr Zhukov.

Zhukov a cucerit bronzul, după ce l-a învins în meciul decisiv pe austriacul Kimran Borchashvili.

Tot la categoria 66 kilograme, Adrian Olaru s-a clasat pe locul 7. Olaru l-a învins în primul tur pe olandezul Victor van Gerven. În optimi a trecut de ucraineanul Robert Hasanagaev și a fost învins în sferturi de Vadim Bunescu.

La categoria 73 kgilograme, Adrian Şulcă l-a învins în finală la Openul de Judo European de la Praga pe cehul Jakub Jecminek. În primul tur, românul l-a învins de Adrian Crijanovschi (Republica Moldova). În optimi a trecut de austriacul Mathias Czizsek. Adrian a câștigat în sferturi în faţa polonezului Ksawery Morka, iar în semifinale s-a impus în faţa finlandezului Roope Korhonen.

La 52 kilograme Alexandra Paşca a fost învinsă în optimi de croata Ana Viktorija Puljiz. Elena Stere a pierdut în sferturi în faţa polonezei Aleksandra Kaleta, după ce câştigase disputa cu britanica Sian Bobrowska. În recalificări, Stere s-a impus în faţa unguroaicei Emoke Knetig, dar a pierdut meciul pentru bronz cu olandeza Julie Kemmink.

La 57 kgilograme Cleonia Rîciu a învins-o în optimi pe Asimina Theodorakis (Austria). Cleonia a pierdut meciul din sferturi cu belgianca Mina Libeer. În recalificări Cleonia a trecut de olandeza Shannon van de Meeberg, iar în meciul pentru bronz a fost învinsă de Andrea Karman (Ungaria).

La aceeaşi categorie, Loredana Ohâi s-a clasat pe locul 7. La 63 kilograme Florentina Ivănescu a cedat în optimi, în faţa Anastasiei Antipina din Ucraina.

România participă la turneul de la Praga cu 17 judoka. Duminică vor evolua Marcel Cercea, Vlad Vişan (ambii la categoria 81 kg. Alex Creţ participă la categoria 100 kg. Mircea Croitoru, Eduard Şerban, Luca Kunszabo (toţi vor evolua la +100 kg. Serafima Moscalu lupta la 70 kg.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea