Trentapassi Sky Race, o „afacere” by Denisa Dragomir

272

Italia. O zona superba in apropiere de Bergamo. Apa si munte. Trentapassi Sky Race este cursa care pleaca de pe malul lacului Marone si te urca in inaltul cerului in doar un kilometru. 700 de participanti au avut de optat pentru doua probe: 3,5 km (Vertical Race) si 17, 5 kilometri (Sky Race ). Organizatorii au anuntat un record de participare. Aflata la doar a cincea editie, cursa verticala a intrat deja, odata cu acest an,  in Vertical Kilometer World Circuit 2017.

Denisa, regina cursei pentru a doua oara

    Denisa Dragomir a venit, a participat si a castigat. Este pentru a doua oara cand romanca se impune dupa victoria din urma cu doi ani. Denisa detine si recordul cursei feminine. A incercat sa-l bata in acest an, dar nu a reusit. „Imi doream sa fac un record, dar a plouat cu o zi inainte non stop si roca a fost destul de umeda. Am avut parte de o umiditate care te „termina” mai ales in padure.  Era destul de dificil atat la urcare cat si la coborare din cauza stancilor umede. Sunt multumita oricum pentru ca principalul obiectiv era sa castig”, a declarat Denisa pentru aimx.ro imediat dupa premiere.

Denisa a dat insa o „batalie” crancena pentru prima pozitie cu frantuzoaica Celia Chiron. „M-a alergat tot timpul. A incercat sa ma depaseasca pe prima parte a urcarii, dar nu am cedat. Si la coborare a stat mereu in spatele meu, iar apoi de fiecare data cand ma departam aparea din nou si din nou. Pe final m-am distantat. A venit insa aproape de mine. Cred ca un minut ne-a despartit.” Pe pozitia a treia a ajuns coechipiera Denisei de la echipa Valetudo, italianca Antonella Confortola. Romanca a precizat si ce o atrage la aceasta cursa de 17,5 kilometri, cu diferenta de nivel de 1280 de metri: „Este foarte tehnica si destul de dura chiar daca are doar 18 kilometri. Primii 3 kilometri si jumatate au o portiune verticala de 1000 de metri, apoi urmeaza 12 kilometri efectiv de fuga pentru ca se alearga foarte tare. La un moment dat aveam un ritm de 3 minute si 30 de secunde.”

   Urmatoarea cursa a Denisei va fi saptamana viitoare la Bucuresti unde va alerga la semimaratonul OMV pentru ca …” in doua zile sunt ca noua :)”.

Timpul Denisei: 1 ora ,57 de minute, 5 secunde

Credit PHOTO: Facebook Trentapassi Sky Race