Tricolorii acced pe tabloul principal la Mondialele de Scrima! Cadoul Amaliei Tataran

304
Tricolorii acced pe tabloul principal la Mondialele de Scrima! Cadoul Amaliei Tataran

Tricolorii acced pe tabloul principal la Campionatul Mondial de Scrima de la  Budapesta. De ziua ei de nastere, Amalia Tataran s-a alaturat Anei Maria Popescu, principala favorita, pe tabloul principal. In partida decisiva pentru calificarea pe tablou, Amalia a trecut cu scorul 15-6 de colega ei, Bianca Benea. Maria Udrea a ratat calificarea dupa ce a cedat in turul preliminar decisiv, 11-15, cu sportiva din Kazakstan, Khakimova. Concursul individual e programat pe 18 iulie.

Tricolorii acced pe tabloul principal la Mondialele de Scrima! Cadoul Amaliei TataranAmalia Tataran si-a aparat anul acesta titlul de campioana cucerit in 2017 si 2018! Amalia a invins-o in finala pe Bianca Benea (CSM Oradea), cu scorul de 15-12. Rezultate gasiti aici!

Tricolorii acced pe tabloul principal la Mondialele din Ungaria! Sabrerii romani au inceput foarte bine asalturile din grupe.

Tiberiu Dolniceanu a acces direct pe tabloul principal. L-au urmat dupa un tur preliminar si Iulian Teodosiu, Florin Zalomir si Alin Badea. Cei 4 vor lupta pe 18 iuie pentru medalii. Iulian Teodosiu il va intalni pe britanicul Deary. Dolniceanu il va avea in fata pe americanul Thompson iar Florin Zalomir pe chinezul Deng. Cei doi romani se pot intalni in optimi. Alin Badea va deschide concursul cu rusul Lokhanov.

Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Florin Zalomir si Iulian Teodosiu sunt antrenati de Ioan Pop.

Patru floretiste, Malina Calugareanu, Maria Boldor, Andreea Gheorghe si Emilia Corbu au ajuns la Mondialele de la Budapesta. Insotite de antrenorul Mihai Predescu, tricolorele si-au propus sa iasa cu bine din cel mai greu concurs al anului.

Bianca Pascu va conduce echipa de sabie a Romaniei formata din Andreea Lupu, Georgiana Dima si Maria Matei. Antrenorul Cosmin Hancianu le supervizeaza pe fete la Mondialele de la Budapesta. Bianca Pascu este sextupla campioana consecutiva la sabie. Performanta a fost obtinuta multumita evolutiei in Sala de Scrima „Ana Pascu” din Bucuresti. Rezultatul vine dupa medalia de bronz cucerita la etapa de Cupa Mondiala din Belgia despre care puteti citi aici!

Sursa-Federatia Romana de Scrima

Autor: Ovidiu Pețenghea