Romania „ataca” Europeanul de Cros din Slovacia! 20, pentru medalii !!!

765

    Douasprezece atlete si opt atleti se afla la Samorin, in Slovacia, pentru intrecerile continentale. Romanii vor concura la 7 probe de alergare pe teren accidentat.Distantele sunt cuprinse intre 4 si 10 kilometri in functie de varsta si sex. Echipa de senioare este formata din Ancuta Bobocel, Roxana Birca, Paula Todoran, Cristina  Simion,  Andreea Piscu si Claudia Prisecaru.La aproape o luna de la Campionatul Balcanic unde Andreea Piscu s-a impus la categoria tineret (6km. 22:34), atleta din Gorj ataca la senioare intrecerea din Slovacia.

Echipa de junioare (Under-20) va fi formata la Samorin din: Diana Bogos, Gabriela Doroftei, Oana Ivancescu, Angela Olenici, Alina Butnariu si Loredana Viziteu.

Pregatiti pentru Campionatul European din Slovacia, juniorii sunt condusi de Dorin Rusu, atletul setat pe succes.

Sportivul antrenat de Cristian Prasneac este campion european de tineret in proba de 10000 de metri in acest an.

„Atmosfera de aici e una buna, cu toate ca ploua putin si temperatura este undeva la doua grade. Pentru mine e super venind de la Vatra Dornei unde sunt -5 acum. M-am antrenat doua saptamani la Baile Felix. Visez la o medalie la aceasta disciplina de cand am inceput atletismul. E greu pentru ca aici te intalnesti cu 109 sportivi.  Crosul presupune foarte multa forta si inteligenta. Le doresc mult succes tuturor colegilor mei!”

Alaturi de Rusu, la juniori, in Slovacia participa Adrian Garcea, Peter Herman, Alexandru Dumitrescu, Rares Miklos si Alexandru Amarandei.

Antrenorul Cristian Prasneac atentioneaza asupra valorii loturilor de la Samorin.

„La senioare Turcia si Anglia au delegatii puternice. Cred ca cele mai mari sanse le are Ancuta Bobocel si echipa de senioare si sper o clasare in primii 6 a sportivului meu Andrei Dorin Rusu.” –antrenor Cristian Prasneac

Ancuta Bobocel este specializata  pe distante lungi si  a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice din 2008, 2012 si 2016!

Nicolae Coman la tineret (U23) si Nicolae Soare (seniori) concureaza cu mandrie pentru tricolor.  Delegatia Romaniei este condusa de antrenorul emerit, profesorul  Ion Bura. Antrenorii Cristian Prasneac, Marian Istrate, Margareta Barbu si Cristina Alexe supervizeaza tricolorii in Slovacia.

Campionatele Europene de cros incep pe 10 decembrie.

Autor: Ovidiu Petenghea