TriGoTokyo: tricolori in misiune asiatica

540
  •                 Sunt trei, sunt buni, rapizi, performeri.TriGo Tokyo

Antonela Manac, Andreea Balan si Alexandru Ion s-au lansat in provocarea vietii. Vor sa obtina biletele pentru Tokyo 2020, ca sportivi  si nu ca spectatori! Antonela, Andreea si Alexandru reprezinta Romania la triatlon.

 

 

Prima competitie la care trio-ul Manac-Balan-Ion a concurat sub stindardul tricolor a fost Cupa Mondiala de la Tongyeong. In Coreea de Sud, Antonela Manac a terminat cu al 25-lea timp (o ora, un minut si 58 de secunde). Andreea Balan, la prima aparitie de asemenea anvergura „a atacat” cu incredere. Daca nu erau problemele de la bicicleta, defectiuni care au dus la o cazatura pe segmentul aferent, Andreea era cu siguranta mai sus de locul 43. Timpul Andreei a fost: 01:07:08.

Reprezentantul Romaniei, Alexandru Ion (la primul concurs la elite) a terminat pe locul 61. La Tongyeong, Alexandru a bifat prima competitie mondiala de triatlon. Timpul la finish: 01:02:10. Antonela, Andreea si Alex continua periplul asiatic si au intrat deja in febra triatlonului din Japonia. Competitia se desfasoara pe distanta standard olimpica (start pe 5 Noiembrie). Klosz Peter, presedintele Federatiei, este cu ochii pe TriGoTokyo!

Alexandru Ion Antonela Manac Klosz Peter Andreea Balan

   Este final de sezon in Cupa Mondiala dupa 14 orase vizitate de elita disciplinei. Au fost 12 tari care au organizat etape in 2017. Pentru al doilea an la rand Miyazaki are sansa sa incheie sezonul ca gazda. 

Probe: inot, 2 ture (1500m), 8 tururi de traseu pe bicicleta (40km) si 4 tururi de alergare (10km.) La feminin Antonela Manac participa cu numarul 36, iar Andreea Teodora Balan cu numarul 40. Americanca Summer Cook vrea sa castige, la fel ca la Tongyeong si sa-si imbunatateasca rezultatul de anul trecut cand a terminat pe doi in Japonia.

Alexandru Ion

 

La masculin Alexandru Ion concureaza cu numarul 48.  Obiectivele Federatiei Romane de Triatlon in urmatorii in ceea ce priveste proiectul TriGoTokyo: in 2018, primii 150, in 2019, primii 100, in 2020 : …..Tokyo !

AIMX va va tine informati cu rezultatele reprezentantilor Romaniei! GO TRIGO TOKYO!

Autor: Ovidiu Petenghea