Tururile cicliste revin din iulie. A fost publicat calendarul. Start la Sibiu

251
Tururile cicliste revin din iulie. A fost publicat calendarul. Start la Sibiu

Tururile cicliste promovate de Uniunea Ciclista Internationala au primit unda verde in urma unui comunicat care prezinta calendarul international de sosea pentru acest an. Startul va fi de la data de 1 iulie. Prima cursa europeana va fi la Sibiu. Turul Ciclist programat pana pe 5 iulie, va ajunge la a zecea editie.

Tururile cicliste iau startul dupa evenimentul din Romania. Ajuns la a zecea editie Turul Sibiului incepe in iulie.

🔴 Turul Ciclist al Sibiului: 02 – 05 iulie.
🔴 Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc: 04 – 08 august.
🔴 Turul României: 08 -13 septembrie.

Tururile cicliste revin din iulie. A  fost publicat calendarul. Start la Sibiu

Calendarul revizuit poate fi consultat în format integral aici.

Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului primesc zeci de cereri de la echipele care vor sa se prezinte la start. Echipele italiene si-au anuntat interesul. Cycling Team Friuli ASD este acompaniata de Androni Giocattoli – Sidermec, Bardiani-CSF-Faizane, Vini Zabu KTM si D’Amico UM Tools, echipe din Italia. Bloc CT din Olanda, Akros – Excelsior – Thoemus din Elvetia. Amore & Vita – Prodir participa pentru Letonia. CCC Development Team si Mazowsze Serce Polski(Polonia), Dauner D&DQ-Akkon (Germania), Elkov – Kasper (Cehia). Din Romania sunt interesate Giotti Victoria Automotive, Team Novak si echipa nationala a Romaniei.


Cele cinci etape traditionale ale Turului Ciclist al Sibiului vor fi concentrate anul acesta in patru zile.

Prologul Turului Sibiului este programat pe 2 iulie. In etapa a doua ciclistii vor ajunge la Balea Lac (2.034 metri altitudine). Etapa cu finish la Balea se va desfasura sambata, 4 iulie.

Finalul turului va fi de asemenea spectaculos, un contratimp individual in urcare la Paltinis (1.450 m altitudine), pe 5 iulie.
Ultima etapa este un circuit in jurul Sibiului cu sosirea in Piata Mare.

Sursa Federatia Romana de Ciclism

Pe AIMX puteti citi aici despre problemele inotatorilor. In cazul in care antrenamentele in apa vor fi în continuare interzise, Romania risca sa piarda o generatie intreaga de sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.