Ultimele informatii de la Zegama. Cei 3 romani sunt 4!

241

 Duminica la ora 10 dimineata (ora Romaniei) se da startul uneia dintre cele mai asteptate curse de alergare montana din Europa. Vremea nefavorabila i-a determinat pe organizatori sa scurteze cursa de Vertical. Jacob Toma este un roman stabilit in Spania de 11 ani de zile. Va lua si el startul la Zegama alaturi de Denisa Dragomir, Ingrid Mutter si Gyorgy Szabolcs.

Gyorgy Szabolcs:” Este clar ca luam startul la un campionat mondial „neoficial”

Reprize de ploaie si in jur de 20 de grade. Cu o astfel de vreme i-a intampinat pe romani Tara Bascilor. Pentru a nu fi nevoiti sa suporte forfota din zona startului au ales o cazare mai indepartata. Gyorgy Szabolcs este covins ca va trai ceva epic:„Imi este din ce in ce mai clar ca luam startul la un Campionat Mondial „neoficial”. Concurenta este mai mare decat a fost anul trecut la Mondial. La masculin am 18 baieti care au castigat in ultimul an cel putin o cursa de genul „Zegama””.

Norvegianul Angermund a castigat in 2017 cu 3 ore 45 de minute si 8 secunde. Prima in clasamentul feminin, spaniola Maiora Maite a incheiat pe 58 in clasamentul general cu 4.34.27.„Este si acesta un mod de a masura cat de ridicat este nivelul la un concurs” a mai spus Szabi pentru aimx.ro.

„Imi doresc foarte mult sa fac o cursa buna”– Denisa Dragomir

Jacob Toma este un roman stabilit in Spania in urma cu 11 ani: „M-am antrenat bine! Nu visez la un TOP. Imi doresc sa cobor sub 5 ore”

Jacob Toma are 24 de ani. S-a nascut la Albele, un satuc din judetul Bacau.„In 2007 toata familia s-a mutat in Spania in cautarea unui trai mai bun. Aici am inceput sa fac trekking si sa escaladez impreuna cu prietena mea Pirineii Catalani. In oraselul in care locuiesc, LES, se organiza un concurs de alergare montana de 12 kilometri. M-am dus fara sa mai fi alergat si am luat locul 3 la categoria sub 23 de ani. De aici a inceput totul” a spus, Jacob Toma pentru aimx.ro.

6 ani au trecut de atunci timp in care Toma a mai alergat la Zegama,UTMB- TDS si  CCC sau Royal Sky Marathon. 

„M-am antrenat bine. Nu ca sa fac un top, dar am asteptari sa cobor sub 5 ore. Pentru mine este un timp destul de ambitios. Zegama este o cursa in care este foarte greu sa-ti controlezi emotiile. Este multa lume pe traseu care striga si te simti obligat sa alergi. Nu-i cunosc personal pe Denisa, Ingrid si Gyorgi. Cred ca Denisa si Ingrid pot face un TOP 10 cu posibilitate de podium, iar Gyorgy are forta sa vina intre primii 15.”

Autor: Vlad Lucian Arhire