Ultra Trail Cape Town: Rezultat senzational reusit de Robert Hajnal in Africa de Sud

824

Final de sezon fantastic pentru ultramaratonistul Robert Hajnal. Romanul a facut o cursa de senzatie la Cape Town si a intrat in primii 5. Robert a terminat cei 100 de kilometri pe pozitia a cincea dupa ce a urcat constant in clasament in partea a doua a cursei. Timpul sau: 10 ore,28 de minute si 42 de secunde. Ultramaratonistul a venit la 37 de minute si 42 de secunde de ocupantul primului loc.

Performanta este cu atat mai mult de apreciat cu cat in Africa de Sud au fost prezenti unii dintre cei mai importanti alergatori din lume.

Radu Milea dupa abandonul de la Ultra Trail Cape Town( a renuntat la km 31):

„Cand iti doresti mult dar corpul nu poate, te opresti rapid si fara ezitare. Stiam ca nu sunt in apele mele.  Stiam asta dupa Cappadocia. Astazi as putea spune ca nu a fost „ziua mea”, dar practic ultima luna nu a fost a mea. Am ascuns cat am putut asta si am sperat ca organismul ma va ajuta, dar nu a facut-o. De la km 15 a dat toate semnalele si durerile posibile asa ca am inteles repede semnalul. Nu e o drama ci o experienta din care am invatat ca oricat de puternice sunt mintea si sufletul, e nevoie si de restul corpului sa duci la capat la nivel ridicat un ultra. Obosit si supraantrenat nu e o combinatie simpatica!”

Podium Ultra Trail Cape Town:

  1. Prodigal Khumalo (nascut in Zimbabwe, concureaza pentru Africa de Sud) 9:51:00 Are 34 de ani si este si castigatorul editiei din 2016 cu timpul de 11:07:12.In 2009 a reusit cel mai bun timp al sau pe distanta unui maraton: 2 ore si 16 minute. In 2010 a castigat City2City.
  2. Ryan Sandes ( Africa de Sud) 9:56:00 Nascut in 1982 chiar in Cape Town, Sandes a alergat pe teren propriu. In acest a reusit o performanta extraordinara: a castigat Western States 100 Endurance Run. Este primul sportiv de pe glob care s-a impus in toate cursele din celebrul circuit 4 deserts.
  3. Scotty Hawker ( Noua Zeelanda) Este unul dintre atletii de anduranta importanti din lume. In 2014, la doar cativa ani de cand incepuse sa participe la ultramaratoane s-a clasat pe locul 14 in clasamentul Ultra Trail World Tour.