Ultramaraton extrem la Paris, pe treptele de la Sacre Coeur: zece mii de metri+

661

 Ultramaraton extrem la Paris. Cartierul Montmartre, din capitala Frantei, a fost „scena” unui ultramaraton inedit: Ultra Trail de Montmartre. Concurentii au trebuit sa stranga 10 mii de metri diferenta de nivel intr-un timp de maximum 35 de ore. Ideea organizatorilor a fost de a”aduna”,in capitala Frantei, aceeasi diferenta de nivel ca la UTMB. Un singur om a reusit.

Prima editie a Ultra Trail de Montmartre a fost castigata de Guillaume Arthus. Alergatorul a fost singurul om care a reusit sa parcurga distanta. A urcat si a coborat de 271 de ori treptele din fata catedralei Sacre Coeur. Timpul sau:25 de ore si 12 minute. „Este ceva urias. E cu adevarat o idee tampita. O iubesc!,au fost primele cuvinte ale lui Guillaume dupa ce a urcat treptele pentru ultima oara.

Alergatorul in varsta de 27 de ani a parcurs 79 de kilometri: 60 de mii de scari. Guillaume a scos un timp de 19 minute pe kilometru.

Concursul s-a desfasurat la finalul lui 2017 fara o promovare prealabila. Nu au existat sponsori. Initial s-au inscris 30 de concurenti. Doar 8 au aparut la start. Guillaume a ramas singur dupa a 159-a bucla. Primele 136 de ture le-a parcurs in 10 ore si 54 de minute.

„Am terminat dupa 25 de ore si 12 minute timp in care am trecut in mod repetat prin iad. A fost un razboi frumos. Este o provocare dura. Iti distruge corpul si iti striveste mintea. Am avut puterea de a nu abandona. Am simtit durerea doar in muschi. Tendoanele si articulatiile au rezistat” si-a povestit francezul experienta.