Un ultramaratonist lituanian „alearga” Europa de la Nord la Sud. Trece si prin Romania!

326

Aidas Ardzijauskas este un ultramaratonist lituanian in varsta de 48 de ani. E un nume cunoscut in lumea sportivilor de anduranta. Vineri dimineata, pe 24 mai 2019, a inceput un nou proiect extrem. „Alearga” Europa de la Nord la Sud. Din nordul extrem al Norvegiei, pana in sudul Greciei. In total sunt 5800 de kilometri. 

Aidas Ardzijauskas este un ultramaratonist lituanian nascut la Vilnius in 1971. Si-a fracturat ambele picioare in copilarie si a avut mari probleme la coloana dupa o accidentare la joaca

ultramaratonist lituanian„Am fost nevoit sa invat din nou sa merg” spunea Aidas, care de profesie este pompier. Din 2008 a inceput sa participe in mod constant la ultramaratoane. La sfarsitul lui decembrie 2017 si inceputul lui ianuarie 2018, lituanianul a parcurs 8000 de kilometri din Dakar, Senegal pana acasa, in Lituania. Acum este din nou pe drum.

Vineri dimineata a luat startul intr-un alt proiect nebunesc. A plecat din Nordkapas, Norvegia si vrea sa ajunga in sudul Greciei la Porto Kagio. „Scopul meu este de a arata oamenilor ca intotdeauna exista o sansa sa faci ceea ce vrei. Chiar daca la un moment dat pare imposibil”, a spus alergatorul. Traseul sau trece prin Moscova, dar si prin Romania. Va intra in tara noastra pe la Galati, apoi isi va continua traseul spre Bulgaria.

Sunt aproximativ 5827 de kilometri pe care Aidas si-a propus sa-i parcurga in 70 de zile. Echivalentul a doua maratoane pe zi. Detalii despre cariera litianianului poti afla si aici.

Tot pe aimx.ro poti afla cum s-a incheiat ultramaratonul The Track, Australia, pentru romanii Iulian Rotariu si Andrei Gligor: AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire