Ultramaratonistul Adrian Papuc a incheiat primul sau concurs de 10 zile de alergare

476

Ultramaratonistul Adrian Papuc a participat la cursa Sri Chinmoy Ten Day Race, New York. Concursul a fost „o experienta dificila”. Prima competitie de o asemenea durata din cariera alergatorului. Vremea le-a dat mari batai de cap concurentilor. O portiune de 50 de metri din traseu a fost inundata din cauza ploilor. Asa au aparut problemele la degete si talpi. Concursul a fost castigat de mongolezul Budjargal Byambaa: 1221 de kilometri.

Ultramaratonistul Adrian Papuc a ocupat locul 8 la open, cu 870,3 kilometri alergati

ultramaratonistul Adrian PapucConcursul s-a desfasurat la New York, in interiorul Corona Park, pe o bucla de aproape 1 kilometru si 300 de metri. „A fost o cursa cu participare internationala. Alergatorii doreau sa isi testeze nivelul de anduranta, cunostiintele privind viteza de deplasare cat si capacitatea de recuperare in cadrul acestei experiente dificile. Toti au incercat sa diminueze la maxim orele de somn si sa parcurga o distanta cat mai lunga pe perioada celor 10 zile de concurs”, a declarat Adrian Papuc.

Alergatorul de 50 de ani nu a avut nicio persoana ca suport. „A fost o provocare suplimentara mai ales ca a fost prima mea participare. A fost o cursa mai dificila decat anii anteriori datorita vremii capricioase. A plouat in prima zi 9 ore fara oprire, iar in a 5-a zi, a fost o furtuna cu fulgere si tunete. Datorita ploii a trebuit sa strabatem aprope 50 metri prin apa, pana la glezna, ceea ce a facut sa apara multe probleme la nivelul degetelor si a talpii. Incaltamintea folosita, desi era cea de la antrenamente, nu a facut fata la o cursa de o asa anduranta. Au inceput durerile atroce la genunchiul drept, atata timp cat si toate cele 10 degete de la picioare erau ranite”, a mai precizat Adrian.

Adrian Papuc a fost in imposibilitatea de a alerga timp de 4 zile. A terminat cursa cu adidasi imprumutati

Desi am decupat incaltamintea in partea frontala, nivelul de atenuare si lipsa talonetelor, au facut sa inaintez din ce in ce mai greu. Incepand cu ziua a 3-a a cursei si pana la jumatatea celei de a 7-a zi nu am putut sa mai alerg. A trebuit sa fac mers rapid. In ziua a 7-a am cerut imprumut o pereche de incaltaminte sport de la un alt alergator si asa am reusit sa reincep sa alerg. Ultimele 3 zile am reusit sa pastrez un nivel contant ca si distanta parcursa, cu cresteri minime zilnice fata de ziua precedenta”.

La 6 ani de la primul sau ultramaraton Adrian Papuc trage concluziile cursei de 10 zile: „Au fost momente dificile pe parcursul acestor 10 zile. Incurajarile, suportul si sustinerea venite din mediul on-line mi-au intretinut dorinta de a termina onorabil si a reprezenta Romania pe podium, la categoria mea de varsta. A fost o cursa frumoasa, cu multa incarcatura sufleteasca si incununata de bucurii la sfarsit”.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: UltraAtletism Romania , Laurentiu Ionascu