Ultramaratonistul Cristi Borcan: „2019 a fost cel mai frumos an din viata mea”

305
Cristi Borcan intra in 2020 „abrupt”. Pe 10 ianuarie va lua startul in concursul de 72 de ore de la Atena. Asa a inceput si acest an. Tot in capitala Greciei, in cadrul aceleiasi competitii. 2019 i-a adus clasari pe podium, la categoria de varsta, la toate competitiile in care a luat startul. A detinut o perioada si recordul Romaniei la 48 de ore de alergare si a participat la primul Campionat Mondial de alergat pe banda 48 de ore.

Cristi Borcan a alergat anul trecut la Atena 325 de kilometri. A fost pe locul 2 la general si primul la categoria +45

aimx.ro l-a provocat la un interviu pe cel care alearga costumat ca SupeMan.
ultramaratonistul Cristi Borcan
„2019 a fost cel mai frumos an din viata mea! Am reusit niste concursuri fantastice, niste performante la care nici nu visam vreodata! La absolut toate competitiile de UltraAlergare am fost pe podium! La general sau macar la M45! Cele mai mari Performante?! Polonia 48H mi-a adus noroc si performante cu 307km alergati in 48H pe asfalt (aur la M45 si record national absolut, batut intre timp de prietenul Daniel Trusca) si 320 km alergati in 48h, pe banda,(bronz Mondial si locul 7 din istorie).
aimx.ro: Ce obiectiv ai la Atena in concursul care se va desfasura in perioada 10-13 ianuarie? In primul rand vreau sa nu ma mai accidentez ca acum un an. Probabil ca voi avea doar un adversar incepand cu acest an, cu acest concurs: Eu!!! M-am tot intrecut anul trecut cu „Galacticii” si am avut de multe ori mare noroc ca am scapat intreg si cu podiumuri!!! Incepand cu Atena o sa-mi izolez mental adversarii si o sa ma lupt doar cu mine!!! Eu sunt propriul meu „Dusman”!!!
 Merg in continuare pe 2-3 UltraMaratoane 50-100K. Am inceput o serie de semimaratoane mai in viteza, parca sunt un pic mai rapid in ultima vreme deci ma voi putea odihni mai mult sau poate chiar dormi un pic la un 48/72H!!!Incerc o combinatie intre o locomotiva Diesel si un ceas elvetian, un fel de locomotiva elvetiana!… Daca tot sunt legitimat la Clubul Locomotiva!!!

Cristi Borcan: „Imi doresc macar un nou record national M45, un 370Km/72H (368km/72H, detinut de prietenul Costel Margarit). Si doar informativ recordul national absolut este al galacticului Nicu Buceanu (408Km/72H). Voi merge la siguranta, cu pasi mici, n-o sa mai alerg dupa 2 iepuri ca acum un an!!!”

ultramaratonistul Cristi Borcan   aimx.ro: Ce ai schimba in 2018?  Nu mi-as mai studia atat de mult adversarii. Nu mi-as mai face atatea planuri!!! Am consumat prea multe energii inutile!Oricum dupa 6-12 ore mi-au picat absolut toate planurile si tot improvizatia si supravietuirea au fost armele mele principale!!! De asemenea as fi mult mai calm, parca prea am lasat adrenalina sa-si faca de cap!!!

aimx.ro: Ai slabit, te-ai ingrasat, iar ai slabit…Mai pui kilograme pe tine?   La ultimul meu experiment cand am slabit de la 120 kg la 75 nu am luat in calcul ca am 46 de ani. Pielea nu mai era la fel de elastica ca la penultimul experiment de la 38 ani! Am slabit prea brusc pentru 46 de ani si am ramas cu un pic de piele-n surplus!!! Nu ma voi mai ingrasa niciodata mai mult de 2-5 kg si asta doar pentru concursuri de peste 24H! Un motiv pentru care alerg atat de mult?! Imi place sa mananc toate Prostiile din lume!!! Alerg si recuperez!! Vreau vreo 3-4 kilograme de rezerva la Atena. 

  aimx.ro: Unde te-ai simtit cel mai bine anul acesta?
Cel mai bine m-am simtit la Zabrze48H, Polonia, la primul Campionat Mondial de UltraAlergare 48 de ore pe banda!… A fost un concurs grandios, unic!!! Mesajele Romanilor mi-au dat un imens avantaj in detrimentul chiar al celor 4 polonezi care nu aveau toti la un loc nici un sfert din mesajele de la dragii mei!!!
Tot pe aimx.ro puteti citi si despre performantele extraordinare ale Andreei Grecu la bob, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire