Un roman este pe primul loc in ultramaratonul din Antarctica – The Last Desert

778

    Romanul Iulian Rotariu conduce competitia de anduranta The Last Desert – Antarctica. Traseul concursului are o lungime de 250 de kilometri si se desfasoara in mai multe locatii dn Antarctica. Este o competitie impartita pe durata a 6 zile. Antarctica – The Last Desert face parte din circuitul 4 Race Desert Series. Este singura competitie de pe continent care se desfasoara in etape. Temperaturile pot cobora in aceasta perioada pana la -20 de grade. Traseul este up-datat permanent in functie de conditiile meteorologice.

Iulian Rotariu are 42 de ani si este angajat al ISU Botosani. Andrei Gligor este pe locul 7 in clasament dupa prima etapa la ultramaratonul din Antarctica

   Sunt doi romani in TOP 10 dupa prima etapa a ultramaratonului multi day. iulian si Andrei sunt caliti in astfel de concursuri. Iulian Rotariu a fost cel mai bun alergator dupa prima runda. Cei 50 de concurenti au alergat pe o bucla de 13,3 kilometri in jurul insulei King George. Termometrul a aratat doar -1 grad. In anumite momente insa vantul care le batea cu putere drept in fata a facut ca temperatura resimtita sa fie mult mai scazuta. Concurentii au avut parte si de ninsori abundente pe parcursul alergarii. Organizatorii au scurtat si durata primei etape: de la 12 la 10 ore. Asta pentru ca dupa amiaza prognoza indica vant puternic.

    Iulian Rotariu s-a impus in fata alergatorului din Hong Kong, Wong ho Chang. Ultimul se lauda cu un palmares fantastic in acest an in astfel de concursuri de anduranta: a castigat Gobi March (Mongolia) si Atacama Crossing (Chile), iar la Namib Race a terminat pe 2. Ambii au alergat 79,66 de kilometri, dar Iulian a parcurs distanta cu 45 de minute mai repede.

Andrei Gligor: „Terenul pe care am alergat a fost de cosmar. Zapada moale si pufoasa deasupra si dedesubt zapada mai veche care initial inghetase si acum se topea si era extrem de instabila. Bucuria genunchilor si gleznelor. Cursa mea a fost liniara fara prea mari nebunii, si fara sa risc aiurea pe terenul acesta dificil” a punctat dupa etapa ultramratonistul din Bucuresti.

Andrei este pe 7 in clasament cu 66,36 kilometri parcursi. Etapa a doua se tine pe Danco Island. Concurentii vor alerga pe o bucla de 3 kilometri ( jumatate in urcare, jumatate in coborare), timp de aproximativ 4-5 ore.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Racing The Planet