Ultransilvania: Razvan Farkas este castigatorul ultramaratonului de sosea de 100km la masculin

643

   Ultransilvania este un eveniment unic in România. Este organizat de Asociația Sport si Anduranta. La sfarsitul lunii iulie (28-29) a avut loc prima editie. Este un ultramaraton pentru toti cei care doresc să imbine alergarea cu istoria. Ultransilvania se desfasoara in toatalitate pe sosea. Ultramaratonul leaga cele mai importante puncte istorice ale județului Hunedoara: Cetatea Devei, Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia.

Schimbari majore de plan la prima editie Ultransilvania. Traseul s-a facut in sens invers. Furtuna a scurtat distanta cu 5 kilometri

Concursul s-a mai alergat de doua ori, dar neoficial. Startul s-a dat in seara zilei de 28 iulie, la ora 23. Organizatorii au dorit sa evite caldura din timpul zilei.„Startul trebuia sa aiba loc in Cetatea Devei si sa aiba finishul la Sarmisegetuza. Pentru ca nu am primit aprobarea Politiei pentru DEVA, pe timp de noapte, a trebuit sa incepem in sens invers. Si acolo am intampinat o problema. Fix cu 24 de ore inainte de start a avut loc o furtuna. Au fost alunecari de teren. Aluviunile au distrus soseaua. Bine ca nu ne-a prins furtuna acolo. Am mutat startul cu 5 kilometri” a declarat pentru aimx.ro Aris Necula, organizatorul Ultransilvania.

Aris este alergator de sosea. Este nascut in Hunedoara, dar locuieste langa Deva. Alearga de 8 ani, dar de 4 a inceput sa participe la ultramaratoane. Ca sporturi a mai practicat atletism si kickboxing. Are incredere ca ultramaratonul de sosea se va dezvolta si in Romania.

   „La aceasta prima editie au fost 16 concurenti. Pana acum eu eram singurul alergator de sosea din judet. La Ultransilvania s-au inscris insa doi baieri si o fata. Vreau sa fac din Ultransilvania un concurs de traditie. Cu siguranta va creste de la an la an.  Lorena Brusamento, o foarte buna ultramaratonista din Italia, a castigat Ultransilvania, prima editie. Razvan Farkas a venit pe doi si a fost primul la masculin.”, a mai precizat Aris Necula.

 „Multumiri organizatorilor si felicitari maxime participantilor pentru daruire si putere (toți au terminat cursa!!!).A fost o cursa in care m-am regasit. Acum m-am mai impacat cu mine. Urmatoarea competitie va fi …desigur:) s24h, in septembrie, unde tot cu mine mai am de reglat un cont:) a scris dupa concurs Razvan Farkas pe pagina sa de socializare.

Autor: Vlad Lucian Arhire