Un maraton cu fapte bune la MIB 2017: Bogdan Toader, un copil cu vise mari!

506

L-am cunoscut pe Bogdan la S24H Timisoara, in Parcul Copiilor, intr-o zi ploioasa si rece. Eram in echipa voluntarilor si impreuna cu organizatorii  se stabileau ultimele detalii dinaintea cursei.  A sosit energic, pedaland pe bicicleta si ne-a spus ca vrea neaparat sa ajute si ca face tot ce va putea. Zilele urmatoare a fost aproape permanent la competitie ca voluntar. Il vedeam cum ii straluceau ochii de admiratie, cat de pasionat este de lumea alergarii si cum i-a sustinut pe toti neintrerupt. Dupa concurs am aflat mai multe despre el si am realizat ca este un copil extraordinar, implicat si foarte activ.

Am aflat despre el ca merge la multe concursuri si alearga pentru cauze caritabile si copiii care au nevoi si ii sustine in lupta lor. Astfel am cunoscut-o pe Beatrice Ionescu, de la Fundatia ATCA, fundatie care are in grija 139 de copii cu autism si am intrebat-o cum a ajuns Bogdan in echipa .

” Acum 3 saptamani m-a luat asa un dor enorm de maratoane si de emotia care este in spatele acestor evenimente incat m-am decis negresit ca ATCA va fi prezenta la Maratonul International Bucuresti. Fara echipa, fara habar despre ce si cum se face am pornit sa cutreier facebook-ul in cautare de oameni frumosi cu care sa ma duc in Piata Constitutiei si sa aduc in fata tuturor povestea celor 139 de copii speciali de la ATCA.

Usor usor, am format o echipa, acum suntem 50 de alergatori. 50 de oameni plini de bunavointa si de dorinta de a misca lucrurile. Pentru ca noi stim ca schimbarea se face pas cu pas, putin cate putin.

Pe Bogdan l-am cunoscut pe Facebook si apoi am vorbit la telefon. M-am topit din prima zi! Mai ales cand am aflat ce varsta are si cand am vazut cat de implicat si disciplinat este! Mereu entuziast, din glasul lui razbate bucuria de a fi alaturi de noi.

Asadar, copilul nostru minune va veni in Bucuresti sa participe la cursa adolescentilor, un copil deosebit care va sustine alti 139 de copii speciali. Cu mare drag il asteptam si toata lumea cu care am vorbit despre el il apreciaza.

Aparitia lui in echipa ATCA este de bun augur iar veselia si energia lui vor anima cu siguranta cele 2 zile de concurs. Este prezent si pe Galantom iar pe pagina evenimentului nostru gasiti si mai multe detalii:

ATCA Super Team la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 14- 15 octombrie 2017!

Printre membrii echipei se numara  Andrei Gligor-alergator, Marius Vintila-om de radio si multi altii care au ales sa ne sprijine in misiunea noastra.”

Exemplu si inspiratie pentru viitorul mai bun al copiilor.

„Vreau sa ajut cat mai mult, pe viitor vreau sa am propriul ONG cu care sa organizez un concurs. Mai am de invatat, de alergat si de capatat experienta ca sa realizez toate astea.”-Bogdan Toader, 14 ani

Sa-i tinem pumnii si sa-i dorim sa i se indeplineasca toate visele, sa continue sa fie inspiratie pentru copiii de varsta lui si nu numai!

Credit photo: Facebook Mary Vlad Photography, Facebook Bogdan Toader, Alina Ciucur Fotograf

Autor: Loriana Naita