Un nou proiect extrem pentru Paul Georgescu: va inota in Antarctica

361

Paul Georgescu va inota in Antarctica. Este cea mai noua provocare anuntata de proaspatul campion mondial la 500 de metri inot in ape inghetate. „Mi-am propus sa inot cel putin o mila”, a declarat Paul Georgescu in exclusivitate pentru aimx.ro. Proiectul Antarctica 2020 Swim se va desfasura in perioada 17-28 februarie, anul viitor. Si doar 7 oameni de pe tot globul au fost capabili sa inoate cel putin 1600 de metri. 

Paul Georgescu va inota in Antarctica si doreste sa doboare recordul mondial de distanta 

Paul Georgescu va inota in AntarcticaInotatorul de 40 de ani „se hraneste” cu provocari din cele mai extreme. De aceasta data si-a fixat cel mai greu obiectiv de atins in inotul in ape inghetate. Parcurgerea cel putin a unei mile in Antactica. Conditiile sunt greu de imaginat: temperaturi ce pot cobora pana la -20 de grade, vant, valuri, un mediu total neprietenos pentru inotatori.  Doar 23 de inotatori  de pe glob au reusit sa parcurga cel putin 1 kilometru in apele inghetate din largul coastelor Antarcticii. 7 dintre ei au inotat peste 1600 de metri. Recordul mondial de distanta ii apartine lui Sharma Bhatki, India: 2 kilometri si 250 de metri. Iar Paul Georgescu tinteste sus.

„Vreau sa inot cel putin o mila. Si daca voi fi bine antrenat imi doresc sa dobor recordul mondial de distanta. Ar fi cam maxim din ce as putea realiza in acest sport extrem. Nu se stie exact locul unde vom inota. Cert e ca temperatura apei a variat la precedentele sesiuni de inot intre -1,2 grade si 0,5” Paul Georgescu pentru aimx.ro

Paul Georgescu va relua antrenamentele in toamna pentru a pregati mila extrema. Spune ca ar trebui sa dubleze sedintele de pregatire pentru a se acomoda cat mai bine cu apa de 0 grade. Ice Swimmerul irlandez Ger Kennedy va fi cel care va conduce expeditia din Antarctica. Ger a fost cel care i-a omologat mila inotata de Paul Georgescu,la Bucuresti, la inceputul acestui an.

DESPRE PAUL GEORGESCU:

Este cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′). Este detinator al titlului ”Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km și Manhattan Island, SUA – 48,5 km). Visul sau cel mare este sa incheie pana in 2020 proiectul ”Ocean’s Seven” .

Autor: Vlad Lucian Arhire