Spaniolul cu un singur picior a ajuns la linia de finish a cursei de 100 de kilometri de la UTMB

369

Incercarile grele nasc caractere puternice si ambitii nebanuite. Fara indoiala, lumea alergatorilor o face saptamanal, iar povestile unor sportivi merita scoase in evidenta. Asta inainte ca peste ele sa se astearna uitarea care vine odata cu trecerea implacabila a timpului. Ultra-Trail du Mont-Blanc naste povesti la fiecare editie. Nu doar cele ale alergatorilor situati in lumina reflectoarelor, prin prisma timpilor si a pozitiilor din clasament, dar si a celor care se autodepasesc si razbat in ciuda greutatilor pe care viata le-a scos in fata.

Gorka Zubeldia Letamendia este numele spaniolului care anul acesta a terminat cursa de 100 de kilometri de la UTMB intr-un picior.

A inceput-o si a terminat-o intr-un singur picior, cel stang, la propriu, intrucat in locul piciorului drept are o proteza. A fost ultimul clasat, a terminat cursa #CCC in 28 de ore, 5 minute si 10 secunde. A fost insa campionul moral al cursei. Ibericul a sfidat imposibilul si a aratat prin motivatie si determinare ca pot fi atinse chiar si obiective ce par intangibile.

Levente Ioan Polgar, in grija medicilor

Desi nu are o mana, Levente Ioan Polgar s-a inscris si a fost acceptat la cursa de 170 de kilometri pentru a treia oara. Cu laringele inflamat, toxiinfectie alimentara si deshidratat, Ioan Polgar a renuntat pe parcurs. S-a „predat” in bratele medicilor undeva in jurul kilometrului 77.

„E dificil sa ai o mana amputata si sa alergi in astfel de concursuri pentru ca nu poti folosi betele. Am incercat sa alerg doar cu un bat, dar ma omoara soldul stang, pentru ca nu este ajutat”, declara Levente Ioan Polgar, pentru aimx.ro.

Levente Ioan Polgar, in grija medicilor
Levente Ioan Polgar, in grija medicilor

Duminica, in jurul orei amiezii, Polgar a renuntat cand se afla la kilometrul 76,9. Din cei 2543 de sportivi care s-au aliniat la start, au terminat 1556, iar 987 dintre ei au renuntat pe parcurs. Printre ei se numara si Robert Hajnal, care o buna parte a cursei s-a clasat pe pozitiile fruntase.

Autor: Dan Oancia