Un vicecampion olimpic din 2012 a contractat coronavirusul şi este în autoizolare

67

Atletul iranian Ehsan Hadadi, fost vicecampion olimpic la aruncarea discului, în 2012, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Hadadi a contractat virusul acasă, la Teheran.

Ehsan Hadadi, primul iranian medaliat la Jocurile Olimpice

Ehsan Hadadi a devenit erou naţional în 2012, la Londra, când a adus Iranului prima medalie olimpică la atletism. Campionul Asiei en-titre se pregăteşte în SUA, dar se afla la Teheran în momentul în care a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19.

”Am aflat vestea că aruncătorul iranian de disc EhsanHadadi a fost testat pozitiv la coronavirus. Îi dorim o recuperare totală şi rapidă”, a anunţat World Athletics pe Twitter.

Medicul federaţiei iraniene, Ashkan Ordibehesht, a confirmat testul pozitiv al lui Hadadi (35 de ani), care se află în autoizolare. ”Recuperarea sa decurge bine”, a spus medicul.

Hadadi era printre favoriţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înaintea amânării acestora pentru anul viitor. Iranianul este de şase ori campion al Asiei la aruncarea discului şi deţinătorul recordului continental.

Până la Hadadi, Iranul cucerise medalii la Jocurile Olimpice doar la lupte, haltere şi taekwondo. Ehsan Hadadi a fost şi primul medaliat al Iranului la Campionatele Mondiale de atletism, în 2011.

Iranul este un stat lovit din plin de virusul COVID-19. 2.517 de oameni au decedat până sâmbătă în această ţară din cauza coronavirusului.

Tot pe aimx.ro poti afla si unde poti sa alergi in timpul carantinei totale, aici!!!

Credit foto: globalnewshut.com