Robert Hajnal, abandon la UTMB. Balint Bartha obtine o clasare surprinzatoare

682

Ultra-Trail du Mont-Blanc sau, pe scurt, UTMB, a furat și anul acesta ochii alergatorilor. Competitia considerata „Champions League-ul” curselor de alergare montană a fost adjudecata in aceasta editie de spaniolul Pau Capell, in varsta de 28 de ani. Sperantele romanilor au fost puse in Robert Hajnal, care anul trecut impresiona si isi castiga faima, prin clasarea pe locul 2 la UTMB. Hajnal a abandonat insa pe parcurs. Totusi, un rezultat neasteptat l-a obtinut Balint Bartha, reprezentant al Romaniei, clasat pe locul 80.

Pau Capell
Pau Capell

Victoria lui Pau Capell nu e considerata o surpriza. Ibericul a dominat cursa de 171 de kilometri si l-a impiedicat pe Xavier Thévenard sa devina singurul sportiv care castiga de 4 ori competitia. Pau Capell a terminat in 20 de ore 19 minute si 9 secunde, in vreme ce locul doi a venit la 21:07:46. Pe locul al treilea s-a clasat Scott Hawker, din Noua Zeelandă – 21h:48min:04sec.

Abandon Hajnal

Robert Hajnal voia sa-si depaseasca performanta de anul trecut. Isprava nu a mai fost reusita inca o data, insa. Romanul a pornit mai tare ca anul trecut si a alergat cu presiunea rezultatului pe care trebuia sa-l apere. Dupa ce s-a printre primele 30 de pozitii, Hajnal a atacat si s-a instalat pe locul al treilea (Lac Combal, 70 km.). A mers constant, insa in jurul kilometrului 130 a inceput sa acuze o stare de slabiciune, posibila deshidratare.

Robert Hajnal
Robert Hajnal

„Atunci cand esti deshidratat se simte ca si cum ai avea o mahmureala groaznica. Se pare ca nu prea mai am antrenament la asta. Cei 135 km cat am alergat competitiv s-au simtit super pentru ca am avut parte de o echipa grozava de suport si sustinere din partea voastra. Multumesc frumos”, a fost mesajul lui Robert Hajnal, adresat sustinatorilor. Hajnal a abandonat dupa aproximativ 22 de ore de efort.

Bartha Balint, insa, a ajuns la finalul cursei si a facut-o surprinzator. A terminat cei 171,6 kilometri pe locul 80, in 28 de ore 47 de minute si 8 secunde.

Balint a reusit un rezultat excelent si vine dupa un sezon de vis. A terminat pe locul 2 Maraton 7500 si a castigat ultramaratonul Etna Trail. In Italia s-a impus dupa 13 ore, 27 de minute si 42 de secunde pe un traseu de 94 de kilometri cu 4800 de metri diferenta de nivel. Alergatorul de 36 de ani mai are in palmares Ultramaratonul Apuseni si Transylvania 100. A fost prima participare din cariera la UTMB.

Bartha Balint, la finish
Bartha Balint, la finish