Spectacolul UTMB incepe cu vreme nefavorabila. Start decalat la TDS, cursa de 121 de km

585

    Costica Anghel, locul 4 la categorie in 2017 la cursa de 170 de kilometri, va alerga la TDS  

Organizatorii UTMB au anuntat in aceasta seara decalarea orei de start pentru cursa TDS (121 de kilometri, cu 7300 de metri diferenta de nivel). Motivul: conditiile meteo dificile. Si traseul va suferi modificari. Programat pentru ora 6 (ora Frantei), startul din Courmayeur se va da miercuri dimineata, insa doua ore mai tarziu. 9 romani vor participa la cursa de 121 de kilometri. Este vorba de Tudor Macovei, Marian Vasile, Monica Varsecsu, Cristina Vasilache, Catalin Toda, Costica Anghel, Bogdan Ionita, Eugen Nita si Cristina Mosoia.   

In 2017 cel mai bun rezultat al alergatorilor romani in cursele de la UTMB a fost obtinut de Stefan Dan, chiar la TDS. Stefan a alergat distanta in 19 ore, 25 de minute si 14 secunde. A avut un finish in forta, in care a urcat 35 de locuri. S-a clasat in final pe pozitia 66-a in clasamentul general, 17 la categorie. 

In varsta de 52 de ani Costica Anghel a impresionat anul trecut in cursa „regina”. A fost cel mai bun roman in clasamentul general: locul 136. La categorie a ocupat un excelent loc 4. „M-am pregatit tot anul pentru acest concurs. A fost principalul meu obiectiv. Chiar si in aceste conditii vorbim insa de amatorism. Alergarea ramane doar un hobby pentru mine. Sincer, ma asteptam sa fiu al doilea in clasament dupa Robert Hajnal, dar am auzit ca a abandonat”, declara Costica Anghel pentru aimx.ro.

Romanii vor fi prezenti in acest an in 4 curse: UTMB (170 km), TDS (121km), CCC (101km) si OCC (55km).

Autor: Vlad Lucian Arhire