Victor Ilie a ajuns la 302 de maratoane in 82 de tari

164

Victor Ilie a inceput in forta anul. Romanul cu cele cele mai multe maratoane alergate in viata a ajuns la 302 astfel de intreceri dupa ce a participat in luna ianuarie la maratoanele din Bahamas si Trinidad Tobago. „Victor Maraton” a incheiat pe podium ambele concursuri, pe locurile 2, respectiv 3 la categoria sa de varsta.

Victor Ilie tinteste maratoane in 100 de tari

Braileanul in varsta de aproape 68 de ani a ajuns dupa participarile la maratoanele din Bahamas si Trinidad Tobago la 82 de tari in care a alergat, insa nu are de gand sa se opreasca aici. Visul sau este de a ajunge sa participe la maratoane desfasurate in 100 de tari.

Vreau sa ma apropii de 100 de tari, sa termin Europa, unde nu am fost doar in Belarus si Insulele Feroe. Daca sunt sanatos si voi avea bani, pentru ca e greu fara sponsor, as vrea sa ajung si la al saptelea continent. De 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, a fost al 300-lea maraton pentru mine. A fost un 2019 foarte incarcat pentru mine, am avut 31 de curse, dintre care 29 de maratoane„, a povestit veteranul maratonist pentru aimx.ro.

Victor Ilie ne-a povestit si cum a trait ultimele doua experiente, din exoticele Bahamas si Trinidad Tobago.

„Mi-am dorit sa mai ajung in zona acolo, sunt locuri mai exotice. La cel din Bahamas a fost o caldura foarte mare, am renuntat si la sapca. Au fost insa conditii excelente pe traseu, puncte de revitalizare. Finisul a fost pe plaja, iar trofeul a constat intr-o scoica foarte mare, avand in interior pozitia ocupata. Totul s-a incheiat cu un carnaval, in genul celui de la Rio.
In Trinidad Tobago am fost incadrat la categoria de varsta 60-69 de ani. Puteam sa obtin si locul 2. A fost mult mai cald decat in primul, peste 40 de grade temperatura de la sol, multe noxe”, a spus braileanul.

„Victor Maraton” a dezvaluit si ce maratoane n-are de gand sa rateze in 2020.

„Nu vreau sa lipsesc pe 5 aprilie de la Cluj, am fost la toate cele noua editii de pana acum. Si la cel de la Bucuresti am fost la toate cele 25 de pana acum. Mai vreau sa ajung neaparat si la cele de la Marasesti, Brasov si Chisinau”, a incheiat cel poreclit „Forrest Gump de Braila”.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre rezultatul de exeptie reusit de atleta Andrea Miklos, AICI!!!

Credit foto: Victor MarathonMan Facebook