vineri, decembrie 8, 2023
AcasăALERGAREVictorii romanesti in Grecia. Atletii Alexandru Terpezan si Mihai Cristian Pîslaru...

Victorii romanesti in Grecia. Atletii Alexandru Terpezan si Mihai Cristian Pîslaru s-au impus

Victorii romanesti in Grecia la primul meeting international al sezonului, „Dromia”, dedicat sprintului. Alexandru Terpezan a castigat la 200 metri si a fost pe 3  la 100 metri. La 400 metri Mihai Cristian Pîslaru s-a impus, iar Matei Braznea a fost al treilea.

Victorii romanesti in Grecia, la Atena. Robertino Tanase Hossu si Robert Munteanu au fost in staff. Delegatia a fost formata din opt alergatori tricolori.

Alexandru Terpezan si Mihai Cristian Pîslaru i-au avut in lot si pe Petre Nicolae Rezmiveș, Costin Homiuc , Robert Breahnă, Alexandru Iconaru, Matei Braznea si Valentin Tănase.

Alexandru Terpezan a fost pe 3  la 100 metri cu timpul: 10,63. Terpezan a castigat la 200 metri cu timpul 21,13. La 400 metri, Mihai Cristian Pîslaru s-a impus in 48,22. Matei Braznea a fost al treilea in 50,03.

Vicecampion european la nivel sub 18 ani, in 2016 la 400 metri, Mihai Cristian Pislaru a alergat in fata blocului in Starea de Urgenta.

Victorii romanesti in Grecia. Atletii  Alexandru Terpezan si Mihai Cristian Pîslaru s-au impus

”Stau la parter si in fata blocului am o parcela de aproximativ 80 metri cu iarba. Asa ca ieseam impreuna cu parintii care ma filmau…faceam sarituri, pregatire fizica generala aeroba, apoi stretching, yoga, adica antrenament mental, de relaxare. Acum, din zi in zi, castig incredere in mine”. Mihai Pislaru pentru Federatia Romana de Atletism.

Atletul a declarat pentru FRA ca vrea sa atinga varful de forma la Nationalele seniorilor. In obiectiv sunt si Campionatele Balcanice programate la Cluj.

Mihai Cristian Pislaru vizeaza un loc pe podium la Campionatele Europene in aer liber la nivel sub 23 de ani. A practicat 4 ani inot, apoi Mihai a fost portar la fotbal. Fostul ”Petrolist” a devenit recordman dupa un an de atletism. Pislaru a progresat la 400 de metri. Legitimat la CSA Steaua Bucuresti si-a indeplinit baremul de participare la Europenele indoor. Mihai a alergat 47,41 la Viena, in februarie.

Sursa Federatia Romana de Atletism

Pe AIMX cititi aici si despre pregatirile jucatorilor Romaniei la tenis de masa.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE