Victorii romanesti la alergare in Italia! Birca si Garcea sunt cei mai buni

588
Victorii romanesti la alergare in Italia! Birca si Garcea sunt cei mai buni

Victorii romanesti la alergare de 1 mai. Reprezentantii Romaniei au alergat la crosul din Oderzo-Italia. La feminin a fost  o cursă de 5km pe sosea. Roxana Birca a atacat un concurs cu traditie. A fost a 23-a editie a intrecerii din Italia. Roxana s-a impus dupa 16 minute. AIMX i-a contactat pe protagonisti.

„Am castigat in fata unor atlete de valoare ale tarii gazda. Sunt multumita de rezultat. Acest concurs a fost unul de verificare a formei mele sportive inainte de Cupa Europei de 10.000m.” – Roxana Birca

Victorii romanesti la alergare in Italia! Birca si Garcea sunt cei mai buniRoxana are in palmares si proba de  5000m la Campionatul European de Atletism in 2010. De asemenea a participat si la proba de 3000 de metri de la Campionatul European de Atletism in Sala in 2011, unde a terminat pe locul 10. Roxana a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial Universitar de Cros in 2012 si a facut parte din echipa Romaniei care a castigat medalia de argint alaturi de Ancuta Bobocel.

Victorii romanesti la alergare intr-un concurs international cu traditie din Italia. Protagonisti sunt Roxana Birca si Adrian Garcea.

Dupa succesul din Italia Roxana Birca va concura  la Londra, pe 19 Mai. La Cupa Europei sunt inscrise si   Bobocel Ancuta, Simion Cristina, Piscu Andreea si Paula Todoran.

Andreea Piscu si Adrian Garcea au fost desemnaţi sportivii gorjeni ai anului 2016. Adrian Garcea a castigat atunci 13 medalii  la competitiile de juniori nationale si internationale, din care cinci de aur. La Oderzo Adrian Garcea s-a impus acum la crosul de 10 km la juniori.

Victorii romanesti la alergare in Italia! Birca si Garcea sunt cei mai buni„A fost o competitie foarte bine organizata cu sportivi din mai multe tari. Atmosfera a fost foarte frumoasa , am avut parte atat de sustinerea antrenorului cat si a colegilor . Am alergat 31:10 dar nu imi propusesem sa alerg tare am privit concursul ca pe un antrenament . Ma bucur foarte mult ca am reusit sa imi iau revansa in fata Italiei. Anul trecut am terminat pe locul 5 devansat de sportivii italieni.”

Victorii romanesti sunt asteptate in continuare in aceasta luna.

Adrian Garcea va alerga la evenimentul international de pe 13 Mai. un „meci” in Israel cu atleti din „Tara Sfanta”. Garcea va alerga 1500m.
Autor:Ovidiu Pețenghea