Viorel Palici are trei obiective importante in iarna lui 2019

569

3 obiective majore si-a stabilit Viorel Palici pentru aceasta iarna. Valorosul alergator montan roman va lua startul in doua Campionate Mondiale si un Campionat European. Nu ar spune „NU” unei medalii, dar este constient de valoarea adversarilor sai. Are ambitie, valoare, dar nu tot timpul si materialele cu care sa se bata de la egal la egal cu restul concurentilor. Marea problema este lipsa unei biciclete competitive pentru Mondialele si Europenele de WinterTriathlon.

Viorel Palici a ocupat locul 8 la Campionatul Mondial de WinterTriathlon din 2018 in conditiile in care a vazut bicicleta pe care a concurat abia in ziua concursului

„Marea „buba” este lipsa unei biciclete”, spune cu naduf Viorel Palici. Sportivul are in fata doua competitii de anvergura in aceasta iarna in care ar avea nevoie de o „bicla” competitiva: Campionatul Mondial si cel European de WinterTriathlon. In 2018 a fost cel mai bine clasat roman la Campionatul Mondial de WinterTriathlon (alergare, bicicleta, schi fond), care s-a desfasurat la Cheile Gradistei. A terminat pe locul 8 in lume concursul. „Romania” nu-i poate asigura insa o bicicleta celui mai valoros sportiv al sau din aceasta disciplina. Nici macar „imprumuta”.„Imi doresc clasari cat mai apropiate de podium. Mi-as dori o medalie, dar realist stiu ca as putea atinge locurile 6-8. Stiu ce inseamna competitia, cat de bine sunt pregatiti si ceilalti sportivi. Va fi de munca. E greu sa te duci sa te „bati” cu cei mai buni daca tu nu ai posibilitatea sa te antrenezi pe bicicleta cu care mergi la concurs. Trebuie sa te obisnuiesti cu ea. Este cu totul altceva sa te urci in sa in ziua de concurs. Chiar stau si ma framant de unde as putea face rost de o bicicleta”, a declarat pentru aimx.ro sportivul de 29 de ani.

Campionatul Mondial de WinterTriathlon se desfasoara pe 9 februarie in Italia. Romania este gazda Europeanului, la Cheile Gradistei, in perioada 23-24 februarie.

    Al treilea obiectiv important pentru Viorel Palici in aceasta iarna este Campionatul Mondial de Schi Alpinism

La Mondialul de Schi Alpinism din 2017 a reusit locul 12 cu echipa, 9 la stafeta si a adus cel mai bun rezultat individual Romaniei din istorie: locul 14. Sportivul antrenat de Lucian Clinciu crede ca poate avea o prestatie reusita si la aceasta editie. „Mondialul are loc in luna martie in aceeasi perioada cu celebra cursa de schi alpinism Pierra Menta. Ma gandesc ca am putea profita de acest lucru si sa obtimen clasari cat mai sus daca multi dintre sportivii foarte valorosi vor alege Pierra Menta. Probele mele de baza raman cele de Vertical si Sprint. Imi doresc sa vin cat mai in fata”, a mai precizat Palici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Lucian Clinciu, Thomas Koller