Vlad Tanase si The Brutal Extreme Triathlon: „Incepi. Si termini. Atat”

693

 

Inaintea acestei noi aventuri extreme, am stat de vorba cu ultraatletul Vlad Tanase care va avea startul la The Brutal maine, 16 septembrie. Face echipa in aceasta incercare cu Madalin Ilie si Nicu Buceanu.

The Brutal – 11,4 km inot, 556 km bicicleta si 120 km alergare,  se desfasoara in nordul Tarii Galilor, iar proba de alergare va avea ca „vedeta” varful Snowdon (1085 de m, cel mai inalt din Tara Galilor).

Ce il motiveaza, ce il provoaca, ce asteptari are de la el si coechipieri ne va spune mai jos, intr-un dialog cu aimx.ro.

aimx.ro: Esti pe ultima suta! Cum te simti?

Vlad: Sunt putin bulversat de vremea extrem de schimbatoare. Stiu ca n-ar trebui sa spun asta dupa ce am fost la 6633, dar pur si simplu vremea este imprevizibila. Nu stii la ce sa te astepti iar asta va fi o provocare cu privire la echipament. Soare, trebuie sa dai jos haine. Ploaie, trebuie sa pui pe tine straturi suplimentare. Si asta repetat de zeci de ori.

aimx.ro: Ai facut „planul de acasa”?

Vlad: Planul de acasa e facut, categoric. Vreau sa las totul aici in Tara Galilor. Daca reusesc asta, timpul final va fi si el unul satisfacator, cel putin pentru mine. Nu merg aici sa ma intrec cu nimeni altcineva, doar cu mine. Daca as fi fost la a doua participare, da, m-as fi putut gandi la competitivitate. Nu e cazul insa acum.

aimx.ro: Este cea mai mare provocare a drumului tau in anduranta?

Vlad: Nu este cea mai mare provocare in ceea ce priveste anduranta pentru mine. E greu ca vreun concurs sa depaseasca 6633 din punctul asta de vedere. Dar este cu siguranta the ultimate challenge pentru mine pana acum, in materie de ultratriatlon. M-am pregatit, acum ramane sa vedem daca a fost suficient.

aimx.ro: „All that it takes is all that you’ve got!!” E valabil? Ce crezi?

Vlad: Analizand cifrele, rapoartele de cursa ale participantilor din trecut si toate clipurile existente pe net despre The Brutal, tind sa cred ca da.

aimx.ro: Ai coechipieri de nadejde, spune-ne cateva cuvinte despre Madalin si Nicu.

Vlad: Ambii imi sunt buni prieteni. Ambii ma cunosc in conditii de stres, stiu cum reactionez: Madalin pentru ca m-a ajutat la Enduroman, Nicu pentru ca am alergat impreuna la S24H. Dar dincolo de prietenia care ne leaga, sunt doi oameni pe care te poti baza. Din acest motiv, stiindu-i langa mine, consider ca am un mare plus.

Rolul lor este extrem de important la The Brutal. Cand eu nu voi mai fi capabil sa iau decizii rationale, ei vor trebui sa o faca pentru mine. Nu am nici o problema sa ma las pe mana lor.

aimx.ro: Nu ne ramane decat sa iti uram succes, picioare usoare si minte limpede! Vom fi alaturi de tine si intr-o mica masura vom lua parte la aceasta experienta a ta la The Brutal. Stim ca va fi greu dar stim ca poti. Incepi. Si termini. Atat!!

Vlad: „Incepi. Si termini. Atat”. Da, aceasta va fi mantra mea. Va multumesc din suflet. Conteaza mai mult decat va puteti imagina. In momentele dificile incurajarile voastre vor fi hrana mea. Sa ne revedem cu bine!

Credit photo: Nicu Buceanu si Vlad Tanase

Author : Loriana Naita