Vladut Simionescu a castigat medalia de argint la Haga. Analiza campionului la judo

192
Vladut Simionescu a castigat medalia de argint la Haga. Analiza campionului la judo

Vladut Simionescu a castigat medalia de argint la Grand Prix-ul de judo de la Haga. Vladut Simionescu a avut  o problema fizica pe care a resimtit-o inca din semifinale. Vladut a inceput seria luptelor la plus 100 kilograme cu spaniolul Angel Parra. A fost primul Iponn al zilei iar superioritatea ieseanului a continuat sa se vada si in a doua confruntare din grupa. Simionescu l-a invins pe ucraineanu Kolesnyk.

Vladut Simionescu a castigat medalia de argint si a vorbit pentru AIMX despre parcursul sau.

„Mi-am indeplinit obiectivul, sa iau medalie. Imi pare rau ca nu a fost medalie de aur cu toate ca mi-am dorit foarte mult. Stiu ca daca nu aveam problema din semifinala sa fac intinderea la piept puteam sa am o sansa mai mare.”– Vladut Simionescu

Simionescu a luptat cu doi ucrainieni la Grand Prix-ul de judo de la Haga. Vladut a trecut de Kolesnyk, dar cu intindere la pectoral a fost invins de Khammo in finala din Olanda.

„Pe Kolesnyk l-am invins prin Iponn in ultimele 20 de secunde. Wazari si apoi l-am fixat. Apoi am avut semifinala cu italianul Vincenzo D Arco, care a trecut de numarul 5 mondial, polonezul Sarnacki. Durerile le-am simtit dupa ce am terminat cu ucraineanul Kolesnyk. Dupa meciul cu italianul a inceput sa ma doara foarte tare.”

Khammo a ajuns la 3 la 1 la intalnirile directe castigate in fata lui Vladut Simionescu. Pentru sportivul iesean urmeaza o perioada de refacere.

„Trebuie sa-mi recuperez muschiul, sa-l repar. Apoi vreau sa intru in sala de forta. Voi avea o pauza de la concursuri de o luna jumatate, doua. Din ianuarie incep stagiile de pregatire. La sfarsitul lui ianuarie cred ca voi participa la primul Grand Prix in Israel la Tel Aviv. Mi-am propus in 2019 sa iau cel putin doua medalii de Grand Prix sau de Grand Slam.”

Autor Ovidiu Pețenghea