Week-end la inaltime: Red Bull Oslea Hiride

306

In acest week-end schiorii si snowboarderii romani amatori de sporturi extreme vor lua cu asalt Masivul Oslea din Muntii Vulcan pentru a sasea editie Red Bull Oslea Hiride. 130 de schiori si snowboarderi s-au inscris la starul competitiei ce va aduna atat veterani ai Retezatului cat si „rookies” care vor sa-si testeze in premiera limitele in Uricani, Hunedoara.

Singura competitie de Hike and Ride din Romania are un caracter aparte prin structura ei: nu exista partie amenajata, si concurentii trebuia sa „ia la picior” muntele pentru cele doua probe de schi si snowboard, pentru ca nu exista instalatie pe cablu care sa ajute concurentii. Asadar concurentii au si un test veritabil pentru conditia fizica „din dotare”.

Exista doua sectiuni schi si snowboard, fiecare incluzand patru categorii feminin open, masculin open, feminin pro și masculin pro.

 

Startul:

Concurenții iau startul în ordinea înscrierii în concurs, așa că este bine să veniți din timp. Și, nu vă uitați actul de

identitate. Nu uitați nici casca și transiverul.Responsabilul de start va verifica dacă le aveți.

Urcarea:

Urcarea se va face la picior, pe urmă bătută. Aceasta va fi marcată, așa că mare atenție sa nu depășiți zona delimitată,

pentru a nu fi descalificați. Cronometrarea urcării se va face în mod automat cu ajutorul unui chip, iar la coborâre,

concurenții vor pleca în funcție de ordinea în care au ajuns pe creastă.

În creastă:

După ce ajungeți creastă, timpul petrecut acolo nu trebuie să depășească 15 minute. Zona este foarte îngustă și locul

este limitat. Pentru a nu apărea eventuale neplăceri și accidentări, această regulă trebuie resprectată cu strictețe.