Weekend de neratat, la Timisoara: cursa de trail running si festival pe masura!

188
Pe-un picior de plai, alergare la Pădurea Verde din Timișoara
Pe-un picior de plai, alergare la Pădurea Verde din Timișoara

Weekend de neratat, la Timisoara, pentru pasionatii de alergare in natura. Se pregateste cea de-a cincea editie a concursului Pe-un picior de plai, care se va desfasura la Padurea Verde, aflata in Timisoara, in 14 septembrie. Vor fi curse pentru toata lumea, de la distanta de semimaraton, pe vechile poteci ale padurii de la marginea orasului de pe Bega, pana la curse pentru copii. In acelasi sfarsit de saptamana, in apropiere, la Muzeul Satului Bănățean, se va desfasura Festivalul PLAI, care in fiecare an reuneste mii de persoane.

Concursul Pe-un picior de plai va avea startul si finish-ul in acelasi loc: Padurea Verde. Alergatorii din zona, dar si cei din alte parti care-si doresc sa petreaca un weekend plin la Timisoara, se pot inscrie la una dintre cele patru curse: Sunt nebun după trail (20,5 kilometri), Îmi place Trail (14,5 kilometri), Primul meu Trail (7 kilometri sau Cursa Populara (2 kilometri). Organizatorii pun la dispozitie si o cursa dedicata copiilor, de 0,8 kilometri.

Weekend de neratat la Timișoara: Pe-un picior de plai!
Weekend de neratat la Timișoara: Pe-un picior de plai!

Concursul Pe-un picior de plai promite o experienta savuroasa si distractiva alaturi de familie, prieteni sau de parteneri de alergare, in natura. Inscrierile se mai pot face pana in data de 9 septembrie. In cazul in care mai raman numere disponibile, vor fi acceptate inscrieri si la locul distribuirii kiturilor sau in ziua desfasurarii evenimentului, cu achitarea taxelor de participare.

Weekend-ul la Timisoara, completat de un festival consacrat

La Timisoara va fi un weekend complet pentru turisti. Chiar in apropierea locului in care se va da startul cursei, in perioada 13-15 septembrie se desfasoara editia a XIV-a a Festivalului PLAI. Deja consacrat la nivel local, cu renume pe plan national, festivalul nu aduce doar artisti celebri, dar si diverse activitati, pentru toate varstele.

In cele trei zile, cei care vor calca pragul festivalului, vor avea la dispozitie o oferta variata de a-si petrece timpul. Adultii si copiii se vor putea juca, vor putea desena, picta, practica yoga sau vor putea face fotografii. Mai mult, in cadrul festivalului vor fi ateliere de ciolpit in lemn, iar gurmanzii isi vor putea incanta papilele gustative in cadrul unor degustari de vin, cafea si ciocolata.

https://www.youtube.com/watch?v=TJ7aTN7JSsQ

Poate unul dintre cele mai „exotice” momente il reprezinta posibilitatea de a gusta mancare traditionala din mai multe tari ale Orientului Mijlociu, alaturi de refugiati sau de migranti stabiliti in Timisoara. Si cei care vor dori sa continue „miscarea”, se vor putea juca in handbal, frisbee sau fotbal american. Tot in cadrul festivalului, nostalgicii dupa jocurile video vor avea la dispozitie console retro si arcade, iar principala atractie va fi un tetris urias.

Autor: Dan Oancia.