Zeci de români participă la Maratonul Nice-Cannes.Sunt măsuri extreme de securitate.

515

      Maratonul Nice-Cannes este cel mai vechi din Franţa dacă îl excludem pe cel găzduit de Paris. Duminică, 13 noiembrie, va avea loc cea de-a noua ediţie. 44 de români vor lua startul în toate cele 3 curse. Măsurile de securitate sunt excepţionale după ce Nice a fost zguduită în această vară, chiar de ziua naţională a Franţei, de un atentat în care şi-au pierdut viaţa 84 de persoane.

ALERGARE PRINTRE PALMIERI

cannes-harta   ” Fii parte din legendă!”, este motto-ul promovat de organizatorii maratonului. Cursa de 42 de km oferă un peisaj fabulos, pe malul mării, printre palmieri, dar cu privelişti incredibile asupra Alpilor acoperiţi  deja de zapadă. Startul se va da la ora 8 de pe Promenade des Anglais, din dreptul teatrului, iar sosirea va avea loc în apropierea Palatului unde se desfăşoară Festivalul de la Cannes. Accesul în zona de start se va permite începând cu ora 5.45 din cauza măsurilor drastice de securitate şi al controlului la care va fi supus fiecare alergător. Pe toată distanţa traseului maratoniştii  vor avea voie să aibă la ei doar bidonul cu apă.

Pe 14 iulie, chiar în timpul artificiilor date cu prilejul zilei naţionalei a Franţei, un atacator a intrat cu un camion în miile de oameni adunate pe promenadă.

Pentru al patrulea an consecutiv maratonul Nice Cannes primeşte un certificat de garanţie de BRONZ din partea Federaţiei Internaţionale de Atletism.

 

BRIGADĂ ROMÂNESCĂ

Printre miile de concurenţi se numără şi cel puţin 44 de români. Ei vor participa atât în proba de maraton, cât şi în cele de ştafetă. Printre ei şi Victor Vlad, unul din organizatorii Maratonului Reântregirii Neamului Românesc, ce se va desfăşura pe 1 decembrie în parcul IOR din capitală.” Voi participa la cursa de maraton şi mi-am propus un timp de două ore şi 50 de minute.” La start va fi prezent şi Valentin Mircea, şeful corpului de control al premierului, un obişnuit al acestui gen de competiţii. Organizatorii spun că maratonul se vrea a fi unul pentru toată lumea. De aceea există pe lângă proba consacrată două probe de ştafetă: 2 ori 21,1 km şi o ştafetă de 6, cu distanţe de la 3,8 km până la 10,8 km.

13 mii de concurenţi sunt aşteptaţi la ediţia din 2017.