Analiza Etapei de Cupa Mondiala de Canotaj de la Belgrad

0
1079
Analiza Etapei de Cupa Mondiala de Canotaj de la Belgrad

Analiza Etapei de Cupa Mondiala e facuta pentru AIMX de antrenorul federal, Dorin Alupei. Prima zi de intreceri a adus calificari pentru toate cele trei echipaje. Sambata, la Belgrad, au participat in semifinale: echipajul de dublu rame (2-,) alcătuit din Marius-Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa si echipajul de dublu vasle format din Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache (ambele dubluri si-au castigat seriile). Echipajul de patru rame format din Mihai-Vasile Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan-Constantin Berariu si Ciprian Huc a castigat in recalificari.

Echipajul de opt plus unu alcatuit din Vlad-Dragos Aicoboae, Florin-Sorin Lehaci, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu a cucerit medalia de bronz.

Delegatia i-a avut in staff pe antrenorul principal, Antonio Colamonici si pe antrenorul federal, Dorin Alupei. 

Analiza Etapei de Cupa Mondiala e facuta pentru AIMX de antrenorul federal, Dorin Alupei.

„A fost un record de participare 42 de natiuni. Cea mai puternica a fost Olanda. Valoarea concursului a fost ridicata cu rezultate aproape de recorduri. Barca de opt plus 1 a Romaniei are un echipaj cu doar doi seniori, in rest sunt sportivi sub 23 de ani. O evolutie buna a avut barca de dublu vasle, la 3 secunde in raport cu invingatorii. Anul trecut la Mondialele de la Sarasota au fost pe un loc de calificare pentru Jocurile Olimpice.” Delegatia Romaniei vrea  ca echipajele inscrise la competitii sa fie in zona de calificare pentru Jocurile Olimpice.

„La probele mici de dublu vasle si doi rame se califica la anul la Campionatele Mondiale 11 echipaje. La opt plus 1 vor fi cinci ehipaje, la patru rame opt echipaje, iar la simplu nu avem participanti. Vrem sa trimitem cat mai multe echipaje apoi la Jocurile Olimpice. Daca vom califica la anul atunci vom putea sa facem modificari in cadrul echipajelor. Mai avem sansa sa calificam echipaje in an olimpic, dar atunci echipajul care obtine calificarea nu mai poate fi schimbat.”

Olanda este cea mai puternica forta in Cupa Mondiala cu 7 medalii de aur la Begrad. Vor mai aparea insa Noua Zeelanda, SUA, Australia, Canada. La Belgrad a fost o participare puternica din partea Europei si in plus au fost cateva echipaje din SUA si Canada. China a fost prezenta cu o delegatie puternica. Noua Zeelanda este posibil sa apara in a doua etapa in Austria, peste trei saptamani si sa ramana apoi in Europa pana la Campionatele Mondiale.

AUTOR: Ovidiu Pețenghea