Bronz mondial la ciclism: Eduard Novak urca pe podium la para-cycling

189

Rezultat excelent pentru Eduard Novak la Campionatul Mondial de para-cyclyng pe velodrom, Canada. Sportivul din Miercurea Ciuc a urcat pe podium in proba de 1 kilometru. Eduard Novak este din 2013 presedintele Federatiei Romane de Ciclism. Este dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice si o data medaliat cu aur. In 1996, in urma unui accident rutier, i-a fost amputat piciorul.

Eduard Novak se pregateste de Jocurile Paralimpice de la Tokyo. A inceput cu un bronz mondial.

Eduard Novak este speranta Romaniei la o noua medalie paralimpica. Ciclistul a inceput pregatirea din luna noiembrie alaturi de un antrenor nou. El a urmat un stagiu de pregatire pe velodromul din Ghent. Iar primele rezultate nu au intarziat sa apara. In Canada ,la Milton, harghiteanul nu a inselat asteptarile. A tras tare in cele trei tururi ale probei de 1 km. Cu o medie de aproape 33 de km/h a terminat intr-un minut si opt secunde. Novak a fost depasit doar de cehul Metalka si de britanicul Cundy care si-a aparat cu succes titlul mondial.

„Sunt foarte fericiti pentru acest rezultat obtinut in competitia de 1 kilometru. Este nun prim pas. Locul 3 e un rezultat foarte bun. Nu este proba mea favorita si cu toate acestea, pregatirea pe care am inceput o cu noul meu antrenor, din luna noiembrie, m-a facut sa reusesc un personal best cu aproape doua secunde. Sunt optimist pentru proba de urmarire individuala”, a declarat Eduard Novak pentru TVR.

Eduar Novak va mai concura vineri in proba de 200 m sprint, sambata in proba de 4 km, urmărire individuală, iar duminica la final in proba de Scratch .

Autor: Vlad Lucian Arhire