Final de vis in „cursa romanilor”, ultramaratonul The Track, 520 de kilometri

527

Ultramaratonul „The Track” a ajuns la final. Iar romanii au dominat autoritar competitia de 520 de kilometri. Iulian Rotariu a castigat concursul, in timp ce Andrei Gligor a treminat pe pozitia a doua. Finish-ul ultimei etape a adus o imagine simbol: romanii au trecut impreuna linia de sosire.

Ultramaratonul The Track a insemnat si o izolare aproape totala a concurentilor de restul lumii. Inclusiv rezultatele etapelor erau comunicate tarziu de organizatori

ultramaratonul The TrackA fost o cursa a romanilor daca se poate spune asa. Amandoi suntem foarte mandri si bucurosi de rezultatul obtinut. Aceasta a fost cea mai dificila si obositoare etapa, venind dupa cate o distanta de maraton / ultra in fiecare zi” a reusit Andrei sa transmita pe pagina sa de socializare la finalul concursului.

Ultima etapa a avut 127 de kilometri. „Durata totala a fost de 16 ore si 16 minute. Am condus cursa pana la km 80, moment in care am decis sa alerg alaturi de Iulian Rotariu(foto), asa ca am parcurs impreună drumul pana la finish, clasandu-ne la general astfel: Iulian pe primul loc, eu pe locul al doilea.”

Timpul final al lui Iulian Rotariu a fost de 57 de ore si 5 minute. Andrei Gligor a parcurs cei 520 de kilometri intr-un timp total de 59 de ore si 2 minute. Pentru ambii ultramaratonisti romani locurile ocupate in Australia sunt cele mai bune clasari in astfel de concursuri multi etapa. Din 38 de sportivi, doar 21 au mai ajuns la startul ultimei etape.

Cititi pe aimx.ro si despre ambitia ultramaratonistului Florin Ionita de a bate recordul Romaniei la 24 de ore de alergare: AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire