EXCLUSIVITATE AIMX.RO : Paul Georgescu vrea sa devina „OMUL OCEANELOR” IN 2017

0
1220

PAUL VA INOTA IN CEL MAI ROMANTIC LAC AL ITALIEI

 paual-oceanman        Cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii, Paul Georgescu, si-a stabilit deja obiectivele pentru 2017. Va fi cel mai bogat an in competitii sportive in afara granietelor tarii. Pasionat al inotului in ape libere, fara costum de neopren, romanul va lua startul in celebrul circuit international: OCEANMAN. Organizatorii sustin ca este un concurs unic: singurul campionat international de inot in ape libere conceput de inotatori, pentru inotatori. Competitia se desfasoara in 5 locatii unice de pe trei continenete: Kuala Lumpur, Malaezia, Palamos si Insula Tabarca, Spania, Cozumel, Mexic si Lago D’Orta, Italia. Pentru a ajunge in FINALA OCEANMAN de la Benidorm, din Spania, un concurent trebuie sa termine in primii 10, la categoria lui de varsta, in cel putin o cursa din cele 5.

        Paul Georgescu a hotarat sa inoate pentru calificare in Italia. Traseul din Lacul Orta, cel mai romantic lac al Italiei asa cum este supranumit de peninsulari, are 14 kilometri lungime. De ce OCEANMAN ? Ne explica Paul: „Am studiat mai multe curse dedicate inotatorilor in ape libere si acest circuit mi s-a parut foarte interesant. Este un fel de IRONMAN doar pentru inotatori. In 2017 am cautat sa-mi aleg concursuri, sa concurez si impotriva adversarilor, nu doar impotriva naturii potrivnice si a propriilor limite. Voi merge la concursul din Italia pentru ca este locatia care propune cea mai mare distanta din intreg circuitul. Va fi un antrenament perfect pentru lacul Zurich, dar obiectivul OCEANMAN este top 10 si participarea la finala din luna octombrie, din Spania”.

VREA O CLASARE PE PODIUM LA TRAVERSAREA LACULUI ZURICH

         Aventura 2017 va continua pentru Paul Georgescu in Elvetia. Acolo il va gasi inceputul lunii august, iar romanul si-a propus o pozitie pe podium. „Am ales lacul Zurich pentru ca propune una dintre cele mai lungi distante: 26,4 km cu aprozimativ 8 kilometri mai putin decat traversarea Canalului in linie dreapta, adica o distanta de doua ori si ceva mai mica decat am fost nevoit sa o parcurg (54 de KM ) eu din cauza curentilor. Apa va avea temperatura intre 19 si 21 de grade. Este putin mai greu pentru ca inotul va fi in apa dulce. Se stie ca sarea iti asigura o mai mare flotabilitate, dar distanta nu o consider o problema. Valurile ar mai putea fi un obstacol in cazul in care vantul va sufla cu putere” a precizat Paul. Acesta va fi asistat pe tot timpul inotului de antrenorul sau care se va afla intr-un caiac.

            Aflat mai tot timpul departe de mal sau de orice alt petic de pamant Paul Georgescu spune ca nu simte frica in mijlocul apelor: „ Cazul meu este unul fericit. Eu as putea spune ca m-am nascut in apa. Pentru ca tatal meu era antrenor de polo mergeam de la 7, 8 ani cu el in cantonamente. Vara de vara eram la 2 Mai si inotam intre diguri impreuna cu poloistii. Nu imi este frica de adancime, nu ma gandesc la haul de sub mine in timp ce inot. Pot aparea ceva intrebari in cap pentru ca inoti intr-un loc necunoscut, dar nu am experimentat un sentiment de frica legat de faptul ca ma aflam in mijlocul apelor. In plus, am inceput cu ce este mai greu : Canalul Manecii. Am vazut ca alti inotatori aleg concursul de la Zurich ca un antrenament inainte de Canal. La mine a fost exact invers.” 

            Paul Georgescu este primul roman care va participa la aceasta competitie fara costum de neopren, iar vara viitoare concursul va implini 30 de ani.

2 ORE DE INTREBARI DE LA STUDENTII UNEFS

paul-lectie    Paul Georgescu si antrenorul sau Matei Giurcaneanu au fost invitati sa vorbeasca, luna aceasta, in fata studentilor Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport Bucuresti despre experienta traversarii Canalului Manecii. Conducerea Universitatii a dorit prin aceasta initiativa sa le exemplifice studentilor modul in care profesorul se transforma intr-un model pentru elevi.Cel mai mult i-a impresionat metoda mea de a ma motiva, accea de a scrie numele copiilor pe care ii pregatesc pe antebrat. Astfel de fiecare data cand scoteam bratul din apa ii simteam langa mine si asta ma convingea, ma determina sa continui lupta din Canalul Manecii”, a povestit Paul pentru aimx.ro.

    Dupa o sesiune de doua ore de intrebari cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii a avut un mesaj transant pentru viitorii profesori: „Le-am spus ca daca au programe sau curricule de pregatire, dar care nu au eficienta in practica, sa le arunce sau sa le rupa. Programele sunt doar pentru orientare, dar nu ajuta cu nimic daca 10 elevi stau pe banca si de fapt tu, ca profesor, nu reusesti sa-i determini sa faca miscare. Cel mai important lucru este sa faca sport si trebuie sa identifici metodele prin care ii poti determina sa faca de placere o activitate sportiva. Altfel misiunea ta nu este dusa la bun sfarsit.”